46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Νεανικά πολιτικά - πολιτιστικά ραντεβού σε όλη τη χώρα
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2020

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!». Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρει το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με εκδηλώσεις απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, οι οποίες φέτος είναι... αλλιώς: Προσαρμόζονται στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οι συμμετέχοντες φορούν μάσκες, παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αποκλειστικά καθιστοί σε αποστάσεις, παίρνονται μέτρα κατά την είσοδο και κατά την αποχώρηση ώστε να γίνονται τμηματικά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, κ.λπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα και αύριο θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Παρασκευή

Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19.00. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, θα γίνει αφιέρωμα στον κομμουνιστή εικαστικό Γιώργο Φαρσακίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, καθώς και αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με το συγκρότημα «Γερόλυκοι».

Νάουσα, στο Δημοτικό Πάρκο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Φλώρινα, στο Νέο Πάρκο. Θα μιλήσει ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και θα γίνει αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από συγκρότημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Καλαμάτα, στο αλσύλλιο της Περιφέρειας (στην πρώην Νομαρχία), στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία από τους Red Gloves. Συναυλία από τους Accent. Ομιλία από τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία από τους «Τρίο».

Πύργος, στο πάρκο Ξυστρή. Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα πραγματοποιηθούν συναυλία με τους Νίκο και Γιώργο Νικολόπουλο και τους Banda Morena, καθώς και αφιέρωμα στο λαϊκό - ρεμπέτικο τραγούδι με τους Γιώργο και Μαρίνα.

Θήβα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τοπικό συγκρότημα. Ομιλία από τον Νίκο Φάσσα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας. Συναυλία έντεχνης μουσικής με τους Χρήστο Μπότση και Γιώργο Κυριάκου. Αφιέρωμα στο λαϊκό - ρεμπέτικο τραγούδι με το «Συνάφι».

Ηγουμενίτσα, στις 20.00, στα Πλατάνια (δίπλα στο σιντριβάνι). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι από το μουσικό σχήμα «Ελικα» και τους μουσικούς Γιώργο Ντάλλα, Λάκη Μιχαλά, Φώτη Μητσέλο, και τις τραγουδίστριες Βαρβάρα Τζοβάρα και Κατερίνα Παπαδημητρίου. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο ανήκουν στο λαό!».

Αύριο Σάββατο

Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα γίνει αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από μαθητικά συγκροτήματα.

Κοζάνη, στο πάρκινγκ του ΟΣΕ, στις 21.00. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα με τους Γ. Μιχαήλ και Δ. Βαβλιάρα.

Λαμία, στο Πάρκο Τσαλτάκη, στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τίτλο «...Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως... Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι δική μας ώρα!». Ομιλία από τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Ροκ - έντεχνη συναυλία με τους Αλέξανδρο Ντουβρά, Ανδρέα Λενά, Ιωάννη Κυριάκου και Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο.

Λέρος, δίπλα από το Κινηματοθέατρο στο Λακκί, στις 19.00, με απαγγελίες ποιημάτων, ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.