ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΡΙΜΑΛΑ
Οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί μπροστά στον αγώνα για μόρφωση, υγεία, δουλειά, ζωή με δικαιώματα

Δασκάλα, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2020

«Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού καθώς και για τη μόρφωση των παιδιών του δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε η Θεοδώρα Δριμάλα μιλώντας στην εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένη» την ανησυχία των γονιών για το άνοιγμα των σχολείων.

Στάθηκε στη δράση που ανέπτυξαν οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί από την πρώτη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία, που με σύνθημα «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ» και μέσα από τα εκπαιδευτικά σωματεία «σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους, διαμορφώσαμε διεκδικητικό πλαίσιο πάλης για τη στήριξη των μαθητών μας αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών, ώστε να μη μείνει κανείς έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία, και ταυτόχρονα αποδομήσαμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η στάση μας αυτή ενέπνευσε τους συναδέλφους μας, που η μεγάλη πλειοψηφία τους μπήκε στη μάχη για να μη μείνει κανένα παιδί αβοήθητο».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την εξ αποστάσεως τότε εκπαίδευση, δεν πήρε μέτρα για να είναι ουσιαστικό το πρώτο άνοιγμα (Μάη - Ιούνη), και επιπλέον δεν προετοίμασε το άνοιγμα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. «Είχε βλέπετε σημαντικότερες ασχολίες. Υλοποίησε και επέκτεινε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (...) Ψήφισε εν μέσω πανδημίας νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που ανάμεσα στα άλλα αύξησε σε 25 τους μαθητές ανά τμήμα! Προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή (...) Το "Νέο Λύκειο" έγινε μεγαλύτερη εξεταστική αρένα και ο αντιεκπαιδευτικός κατάλογος καλά κρατεί!», σημείωσε.

Αναφερόμενη στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις: «Αντί να ικανοποιήσει το αίτημα για 15 μαθητές ανά τάξη, κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα (...) Δεν εξασφάλισε έως τώρα την καθαριότητα των σχολείων (...) Κομπάζει η κυβέρνηση ότι προσέλαβε 21.000 αναπληρωτές, και είναι αλήθεια (...) αλλά δε λέει ότι οι αναπληρωτές αυτοί είναι λιγότεροι τους μισούς αναπληρωτές που αναγκάστηκε να προσλάβει πέρυσι και ότι τελικά τα σχολεία ξεκινάνε με πάνω από 23.000 κενά!».

«Αυτοί που έδωσαν μέσα στην πανδημία 70 δισ. στους επιχειρηματίες θεωρούν πολλά τα 10 εκατομμύρια που λέει η υπουργός ότι θα κόστιζε η λειτουργία των σχολείων με τους αναγκαίους υγειονομικούς όρους! Αυτοί που δίνουν 4 δισ. για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που μακελεύει τους λαούς, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ούτε ευρώ για σχολικές αίθουσες και προσλήψεις», ανέφερε, αναδεικνύοντας ότι «γι' αυτούς τελικά το άνοιγμα των σχολείων εξυπηρετεί το άνοιγμα της καπιταλιστικής οικονομίας και τη διάθεση των εργαζόμενων γονιών στις ανάγκες των επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος για εκπαιδευτικούς και γονείς είναι «μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε για μας και τα παιδιά μας μόρφωση, υγεία, μόνιμη δουλειά, ζωή με δικαιώματα! (...) Οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί θα μπούμε και πάλι μπροστά στον αγώνα αυτόν! Το οφείλουμε στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, είναι χρέος μας απέναντι στα παιδιά του λαού».