ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 6 Γενάρη 2002

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ
Φωτ. 4

Κλείνουν 4 χρόνια από τότε που μας λείπει ο πολυαγαπημένος μας και αξέχαστος σύντροφος, πατέρας και παππούς ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ, φλογερού ΕΠΟΝίτη, κομμουνιστή, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1955 με το νόμο 375 «περί κατασκοπίας». Του ΔΑΜΩΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το Μάη του 1949, ελεύθερος σκοπευτής στα βουνά της Ροδόπης. Του ΝΑΚΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, αγωνιστή που έζησε τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και αργότερα βρέθηκε παράνομος στην περιοχή της Ροδόπης - Αλεξανδρούπολης, υπέφερε τις ταλαιπωρίες των χρόνων 1949-'51 και πέθανε νεότατος το 1973 στο Βουκουρέστι. Και στη μνήμη του αταλάντευτου, τίμιου, συνεπή κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΒΙΟΥ, πρωτοπόρου στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσφέρουμε 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Αθηνά Καλούδη και τα παιδιά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΦΑΝΗ ΣΑΠΡΙΚΗ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ.

Η σύζυγος Κασσιανή, η κόρη του Ευαγγελία

Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
* * *

Φωτ.

Στις 2 Απρίλη 1949, στο ύψωμα Γύφτισσα του Σμόλικα, έπεσε πολεμώντας ο λατρευτός αδελφός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ (Μήτσος), πολιτικός επίτροπος του τάγματος της Σχολής Αξιωματικών του ΓΑ του ΔΣΕ. Η αγωνίστρια νοσοκόμα, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο Δημήτρης Τσιρμιράκης, είπε για την προσωπικότητά του: «Ο Δημήτρης ήταν σεμνός αγωνιστής και φλογερός κομμουνιστής». Για το ήθος και την τόλμη του, τον εκτιμούσαν όλοι οι συναγωνιστές του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Λευτέρης Τσιρμιράκης

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 50.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο λατρευτός μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ, ο οποίος «έφυγε» για πάντα από κοντά μας στις 30 Οκτώβρη 2001, γεννήθηκε το 1922 στα Αργύρια Φθιώτιδας. Το Γενάρη του 1943 οργανώθηκε, όπως και η οικογένειά του στο ΕΑΜ. Το Μάρτη του 1944, πέρασε στον ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση, οι συνεχείς διώξεις τον ανάγκασαν, το Φλεβάρη του 1947, να καταφύγει στο ΔΣΕ, στα τμήματα της 2ης Μεραρχίας του Διαμαντή, στο Αρχηγείο Ρούμελης.

Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Εκεί παντρεύτηκε την επίσης μαχήτρια του ΔΣΕ Κωνσταντίνα Βαρβουτάκη και απέκτησαν 4 παιδιά.

Επέστρεψαν όλοι στην πατρίδα το 1985. Εγκαταστάθηκαν στην αρχή στην Αθήνα και αργότερα στην Πύλη Τρικάλων.

Μέλος του ΚΚΕ από το 1943, τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος με τη συνεχή αγωνιστική δράση του.

Πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του, τα παιδιά, η νύφη του, οι γαμπροί και τα εγγόνια του

Λίτσα και Κώστας Κοκκινόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 4 Δεκέμβρη 2001 έπαψε να χτυπά η καρδιά, σε ηλικία 95 χρόνων, του λατρευτού μας πατέρα ΗΛΙΑ ΚΩΝ. ΠΑΧΗ από το Δαδί Μεσσηνίας.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Σταύρος - Λουίζα, η νύφη του Βασιλεία, τα εγγόνια του Ηλίας και Παρασκευή προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα του.

* * *

Στις 6 Δεκέμβρη έκλεισαν 8 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης γιαγιάς μας ΒΑΣΩΣ Σπανού - ΣΑΛΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 30.000 δρχ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
Μαρίτσα - Λούλα

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 20.000 δρχ., για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Η γυναίκα του Λούλα

Τα παιδιά Πέπη και Κώστας

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 μήνες από τις 26 Δεκέμβρη 2001 που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του προσφέρω 20.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Μαρία Καντερέ

* * *

Φωτ.

Στις 7 Γενάρη κλείνουν 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ. Από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αγωνίστηκε με συνέπεια, πάντα πιστός και αφοσιωμένος στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βάια και ο γιος του Γιάννης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη» Συκεών, 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

φΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, στελέχους του ΚΚΕ, στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των αγωνιστών και στελεχών του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΓΚΕΝΑ, οι Μήτσος και Βασίλης Παπαδούλης προσφέρουν, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 120.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ
* * *

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1944 στο Βόλο από φτωχούς γονείς. Εφηβος άρχισε να δουλεύει ως οικοδόμος. Μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια συμμετείχε στη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων. Από το 1987 εργαζόταν στο Δήμο Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα ήταν γραμματέας της ΚΟ Νέας Ιωνίας.

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, η σύζυγός του Αρετή Παπαδοπούλου, η πεθερά του Σταυρούλα Μπατζιόλα και τα παιδιά του Βασίλης και Ελισάβετ προσφέρουν 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Ιωνίας για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας, των αδελφών μας και όλων των νεκρών αγωνιστών προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 40.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Δημήτρης - Κούλα Ζάχου, Βουδαπέστη

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ προσφέρω, μέσω της ΚΟ Μαγνησίας, 10.000 δρχ.

Βαΐτσα Καραγιώργου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αλησμόνητου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΜΗΛΙΩΤΗ, παλαίμαχου κομμουνιστή, ο οποίος πέθανε στις 2 Απρίλη 1999, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης, 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ευαγγελία Καρδαμηλιώτη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Νομού Λάρισας του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Πολ. Προσφύγων και συνέβαλε με τον ακούραστο αγώνα του στην προώθηση και λύση των προβλημάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι οποίοι επέστρεψαν στην πατρίδα, οι συναγωνιστές και σύντροφοί του πρόσφεραν στη ΝΕ Λάρισας 9.000 δρχ.

Φάνης Σαπρίκης
* * *

Φωτ.

Ο σύντροφος της ζωής μου και των αγώνων ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΑΣ αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τη δικαιοσύνη, την πρόοδο, την ελευθερία, ήταν οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», ως το 96 χρόνια του που τελείωσε η ζωή του.

Στη μνήμη του προσφέρω 40.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 40.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Ετεροδημοτών Ικαρίας.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει στις 13 Γενάρη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.

Η σύζυγός του Διαμάντα Γιάκα

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη της αξέχαστης και αγαπημένης φίλης μου, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑΣ ΚΟΤΤΑ και της αγαπημένης αδελφής μου ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΠΛΟΥΜΗ, καθώς επίσης και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών από τη Μαγνησία, προσφέρω, μέσω ΚΟ Mαγνησίας, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

Προσφέρω ακόμη 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΤΑΚΗ ΤΖΟΒΑΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Αλίκη Λοβέρδου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης

* * *

Φωτ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943 και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, του οποίου η καρδιά έπαψε να χτυπά στις 17 Μάη 1992, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Για την πατριωτική δράση του, το 1948 πιάστηκε και καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο σε θάνατο. Κρατήθηκε 11 χρόνια στις φυλακές της Κέρκυρας, του Μεσολογγίου και στο στρατόπεδο εξορίας, τα Γιούρα, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία του.

Γιάννης Μπουρδάκος
Αφέθηκε ελεύθερος το 1957.

Συνέχισε τη δράση του στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Αργότερα μετανάστευσε στη Σουηδία.

Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε πιστός αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χιόνια Κουρτίδου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 30.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Στάθης Τριανταφυλλίδης

* * *

Φωτ.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΗΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ από το Τρίκορφο Μεσσηνίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4 Οκτώβρη 2001, στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας, ως μέλος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

Για την πατριωτική δράση του, διώχτηκε από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς, αλλά έμεινε πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ, 120.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ από την Κορομηλιά Κιλκίς.

Στη μνήμη του η σύζυγος, τα παιδιά, τα αδέρφια και οι κουμπάροι του προσφέρουν 70.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τον άδικο χαμό του ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ, ο ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Χαραλαμπία Αλιβιζάρου προσφέρει 5.000 δρχ., για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΠΟΥΣΗ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και μας βύθισε στην οδύνη, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οι γονείς και ο αδελφός του

* * *

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αλησμόνητος σύντροφός μου ΤΑΣΟΣ ΚΙΝΟΓΛΟΥ, κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και πρόεδρος.

Η γυναίκα του Μήνα Κινόγλου

* * *

Στη μνήμη του ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του, στις 12 Ιούνη 1993, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λούτσας και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

Η γυναίκα του Κλειώ Κατσανάκη

Ο γιος του Διομήδης Κατσανάκης



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ


Αννα Κόττα


Γιάννης Καρδαμηλιώτης


Θανάσης Χριστοδούλου


Φώτης Καντερές