ΓΑΛΛΙΑ
Απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020

Διαδήλωση χτες στη Μασσαλία
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση Μακρόν και την αντιλαϊκή επίθεση που επιταχύνεται, με όχημα την «αντιμετώπιση της πανδημίας» και την «αναστήλωση της οικονομίας», έγιναν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας χτες, μέρα «πανεθνικών δράσεων» στις οποίες καλούσαν τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αγωνιστικά συνδικάτα - σε κλάδους όπως οι Σιδηροδρομικοί και η Χημική Βιομηχανία και σε περιοχές όπως η Μασσαλία - που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καλούσαν σε 24ωρη απεργία και οργάνωσαν περιφρουρήσεις και διαδηλώσεις με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, λόγω Covid-19, καθώς τα καθημερινά κρούσματα προσεγγίζουν τα 10.000.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα νέα μέτρα μέσα από τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τους φορτώσει τα βάρη και αυτής της ύφεσης, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν με τεράστια κενά και προβλήματα. Επίσης, ζήτησαν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, καταγγέλλοντας τους κινδύνους που αυξάνει ο συνωστισμός σε μέσα μεταφοράς και πολλές μεγάλες μονάδες παραγωγής.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Γαλλίας εξέφρασε με μήνυμά του και το ΠΑΜΕ, τονίζοντας: «Τα λεγόμενα έκτακτα μέτρα την περίοδο της καραντίνας ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Γαλλία ετοιμάζουν νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με όχημα τα "πλάνα ανάκαμψης".

Περιφρούρηση της απεργίας στη Χημική Βιομηχανία
Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στρατηγική της ΕΕ ενάντια στους λαούς. Για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και τη ζωή του λαού και να μην πληρώσουμε ξανά τη νέα οικονομική κρίση του καπιταλισμού».