Με έντονο το στίγμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020

Μια απαραίτητη στάση για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία του Λιβάνου περιλάμβανε για δεκάδες νέες και νέους η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ. Στο τραπεζάκι που έχει στήσει η ΚΝΕ συγκεντρώνεται οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των πληγέντων από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ εντάσσεται στο πλαίσιο αντίστοιχης καμπάνιας της ΠΟΔΝ, και η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στην Ενωση Λιβανέζικης Δημοκρατικής Νεολαίας.

Σε μια χρονιά που η γνωστή Διεθνούπολη, με την παρουσία δεκάδων Νεολαιών από όλο τον κόσμο, δεν λειτουργεί λόγω της πανδημίας, το διεθνιστικό στίγμα του Φεστιβάλ δεν λείπει από τις εκδηλώσεις. Είναι παρόν στο κάλεσμα της ΚΝΕ προς τη νεολαία να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της σε ένα λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, της κρίσης και των πολέμων, και σήμερα αντιμετωπίζει τις συνέπειες των φονικών εκρήξεων.

Σηματοδοτώντας επίσης τη διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ, στην έναρξη των εκδηλώσεων και πριν από το χαιρετισμό του Ιάσονα Φανού προβλήθηκαν από τις οθόνες του Φεστιβάλ το χαιρετιστήριο μήνυμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, καθώς και το σποτ της ΚΝΕ που εκφράζει την αλληλεγγύη της Οργάνωσης στην Κούβα.