ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 5 Γενάρη 2002

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
Φωτ.

Ο βετεράνος κομμουνιστής Ευθύμης Μαριακάκης προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση(μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη») 60.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού του ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ ο οποίος εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την 1η Μάη 1944 και των άλλων αδελφών του, οι οποίοι ανάλωσαν όλη τη ζωή τους στον αγώνα.

* * *

Φωτ.

Αφιερώνουμε λίγες γραμμές στον αγαπημένο αδελφό μας ΗΛΙΑ ΓΡΑΤΣΙΑ (Καρφοηλία) απ' τ' Απειράθου Νάξου, ο οποίος πέθανε στην Αθήνα στις 10 Μάρτη 2001 σε ηλικία 71 χρόνων. Ηταν δημιουργικός, αξιαγάπητος και κοινωνικότατος άνθρωπος. Και αγωνιστής πιστός στα ιδανικά του Κόμματός μας. Σε κάθε εκλογές όταν τον ρωτούσαν τι θα ψηφίσουμε, απαντούσε: Φέρτε μου ψηφοδέλτια! Εγώ δεν το αλλάζω ποτέ το ΚΚΕ! Και πάντα συμμετείχε στις Οικονομικές Εξορμήσεις.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μεταμόρφωσης 60.000 δρχ.

Ειρήνη και Αριστείδης Ζούπινας

* * *

φΩΤ.2

Στη μνήμη των αδελφών μου ΤΑΣΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, στελέχους της θρυλικής ΕΠΟΝ, ο οποίος άνοιξε τα φτερά της νιότης και με πανοπλία το θάρρος, την τόλμη και τη λεβεντιά του, ρίχτηκε στον αγώνα για μια ζωή ελεύθερη και ωραία, που του τη στέρησε γερμανικό βόλι στην επιχείρηση του «Αίμου» στις 13 Ιούλη του 1944 στα 23 του χρόνια και του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ (Λαέρτη), Γραμματέα της ΕΠΟΝ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος αγωνίστηκε σε στεριά και θάλασσα για ένα ανθρώπινο μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μέχρι τη στερνή πνοή του νικημένος από την επάρατη αρρώστια στις 16 Φλεβάρη 1998, προσφέρω 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗΣ
Η αδελφή τους Μαριάνθη Γαλιατσάτου-Αννίνου

** *

Φωτ.

Η Δέσποινα Ιωακείμ προσφέρει 200.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού στη μνήμη του συζύγου της ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και του κομμουνιστή αδελφού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΑΛΗ (φωτογραφία) και στη μνήμη των γονιών της και του θείου της ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μικρασιατική εκστρατεία.

* * *

Φωτ.

Η Γιαννούλα Παπαγεωργάκη προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» 30.000 δρχ. ως δεύτερη δόση στη μνήμη του συζύγου της ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ και των γονιών τους ΝΙΚΟΛΑ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ και των αδελφών τους ΣΤΑΥΡΟΥ και ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, οι οποίοι δοκίμασαν τη βία και τα μαρτύρια του επίσημου κράτους της περιόδου του εμφυλίου πολέμου.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, της νύφης μας ΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, των αδελφών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 30.000 δρχ.

Παναγιώτης και Ιουλία Μακρή-Βελέτζα

* * *

Φωτ.3

Ο Γιώτης Ξανθόπουλος πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας στη μνήμη του πατέρα του ΚΛΕΑΝΘΗ, κομμουνιστή από τη δεκαετία του '20, ο οποίος για τη δράση του εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στην Ικαρία. Της μητέρας του ΣΟΦΙΑΣ, η οποία στάθηκε παλικαρίσια στο πλευρό του συζύγου της και του ανιψιού του ΤΑΣΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους της ΚΝΕ και μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή ύστερα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΑΛΗΣ
* * *

Φωτ.

Ο σύζυγός μου ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, τον οποίον «χάσαμε» στις 18 Αυγούστου 2000, ήταν ακούραστος αγωνιστής, μέλος της διοίκησης του σωματείου Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης, οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη».

Βάσω Βογιατζή

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΩΑΝΝΗ και ΕΥΜΟΡΦΙΛΗΣ ΜΩΫΣΙΑΔΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών.

Τάκης και Κίτσα Σαχινίδη

* * *

Ο Γιώργος Σουρβίνος από τις Κοινοπιάστες Κέρκυρας προσφέρει 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και την αγορά Γραφείων της ΝΕ Κέρκυρας, στη μνήμη των γονιών του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΥ και του αδελφού του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΡΒΙΝΟΥ, ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στο Τσοτίλι Γρεβενών.



Σοφία Ξανθοπούλου


Κλεάνθης Ξανθόπουλος


Τάσος Ξανθόπουλος


Κώστας Βογιατζής