ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση της ΚΝΕ για τη διεκδίκηση κτιρίων του Πολυτεχνείου
Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020

«Τα κτίρια του Πολυτεχνείου ανήκουν στο λαό και τους φοιτητές των Χανίων. Καμιά συμφωνία επιχειρηματικής δραστηριότητας»! Αυτό ήταν το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά στη συγκέντρωση της ΚΝΕ στα Χανιά, για τη διεκδίκηση κτιρίων του Πολυτεχνείου, που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Γιαλί Τζαμισί. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε αστυνομική επέμβαση στα κτίρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι, για να δοθούν τελικά σε ιδιωτική εταιρεία για τουριστική αξιοποίηση, την ίδια στιγμή που οι φοιτητές στενάζουν από την έλλειψη χώρων στα πανεπιστήμια της περιοχής.

Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ήταν ακόμα μια παρέμβαση διεκδίκησης για να αξιοποιηθούν τα κτίρια για τις ανάγκες της νεολαίας της πόλης, αίτημα που έρχεται σε σύγκρουση με την προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησής τους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον «Μ. Τρίπιας» και την μπάντα του και τον «Urban Pulse» με το γνωστό αγωνιστικό τους ύφος. Ολοι οι καλλιτέχνες αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία της εκδήλωσης και ευχαρίστησαν την ΚΝΕ για την πρόσκληση.

Οι νέοι και οι νέες που βρέθηκαν στην εκδήλωση άκουσαν με προσοχή τις θέσεις της ΚΝΕ για το θέμα, επικροτώντας την πρωτοβουλία της Οργάνωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Χανιά όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα κτιρίων και υποδομών σε επενδυτές με σκοπό το κέρδος, διεκδικώντας μαχητικά την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και πόρων για την κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας της πόλης.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συλλογική απόφαση του συλλόγου των φοιτητών, που απαιτεί να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες των φοιτητών με τη χρήση των συγκεκριμένων κτιρίων χωρίς καμία επιχειρηματική παρέμβαση κι ακόμα: