ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Συλλογικό έργο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής
Σάββατο 10 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 11 Οχτώβρη 2020

«Ειλικρινά πιστεύω ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα η προσπάθεια να αποδείξουμε την αυταπόδεικτη στυγνή δολοφονία του από τη Χρυσή Αυγή. Δολοφονία που ανάγκασε το κράτος να ξυπνήσει και να ακολουθήσει η διαδικασία που είχε χρόνια παραλείψει να κάνει και να ασκήσει ποινική δίωξη, συνέπεια της οποίας έχουμε την παρούσα δίκη. Κάθε προσπάθεια που γίνεται να παρουσιαστεί ως δήθεν τυχαίο γεγονός από ασήμαντη αφορμή, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, την κοινή λογική και αυτό που κάποιοι θέλουν να λένε νομικό μας πολιτισμό, τον οποίον υπηρετούν.

Η δολοφονία Φύσσα είναι συλλογικό έργο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως η συμμετοχική δράση των εγκληματιών έχει αναλυθεί. Το επιχείρημα ότι δεν ήταν στόχος και σχετικά είναι αστειότητες. Ο δολοφόνος έδρασε και ενήργησε μέσα στους ιδεολογικούς στόχους που είχε χαράξει η Χρυσή Αυγή, είχε καθορίσει ο αρχηγός της. Το ίδιο και οι συνεργοί αυτού. Την καταδεικνύει και ένας σχετικός διάλογος δικός σας, κυρία πρόεδρε, στις 25.7.2016, κατά την εξέταση του μάρτυρα κ. Τσολακίδη, του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν, προβληματισμένη από τις ασαφείς απαντήσεις του, επικριτικά εκ τούτου, είπατε στο μάρτυρα την φράση, έχει καταγραφεί: "Δεν σταματήσατε ούτε έναν, μόνο τον Ρουπακιά πιάσατε, που καθόταν μέσα στο αμάξι, αυτό κάνατε..."».

(Απόσπασμα από την αγόρευση του Αγγελου Βρεττού, συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Η δίκη της Χρυσής Αυγής», που μόλις κυκλοφόρησε)