Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων κομμουνιστών στη Λάρισα
Σάββατο 10 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 11 Οχτώβρη 2020

Η συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια
Αναβλήθηκε για τις 15 Γενάρη 2021 η δίκη των 4 στελεχών του ΚΚΕ που κατηγορούνται για «διακεκριμένη φθορά», επειδή το Σεπτέμβρη του 2018 έγραφαν προπαγανδιστικά συνθήματα για το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΤΟ Λάρισας του Κόμματος έξω από τα δικαστήρια την Παρασκευή, απαιτώντας την απόσυρση των κατηγοριών. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», έστειλαν το μήνυμα ότι «οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε!».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Λάρισας του ΚΚΕ. Καλώντας σε νέα κινητοποίηση για τη μέρα της δίκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορεί να αναβλήθηκε σήμερα η δίκη, ωστόσο χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση. Σε συνθήκες κλιμάκωσης των αντιλαϊκών μέτρων, όξυνσης της οικονομικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το κράτος και οι κυβερνήσεις του ενισχύουν την καταστολή. Γι' αυτό χτυπάνε και την εμπροσθοφυλακή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές».

Θύμισε επίσης ότι τα στελέχη του ΚΚΕ συνελήφθησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και δικάζονται επί ΝΔ, δείχνοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια» όταν είναι να χτυπήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Εφερε ως παράδειγμα το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τους εισαγγελείς και την αστυνομία που παρεμβαίνουν στους αγώνες των μαθητών και το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ, επειδή δεν δέχεται να εφαρμόσει τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.