«Ω! Τι ευτυχισμένες μέρες»
Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020

«

Ω! Τι ευτυχισμένες μέρες». Το θέατρο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ» (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη) επέλεξε αυτό το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ για να ξεκινήσει από τις 16 Οκτώβρη τη θεατρική περίοδο τη χρονιά της πανδημίας, σε καινούργια μετάφραση του Νίκου Καμτσή, που κάνει και τη σκηνοθεσία, με την Νικολέτα Βλαβιανού και τον Νίκο Καραστέργιο επί σκηνής.

Γραμμένο πριν από 60 χρόνια, το έργο μοιάζει να γράφτηκε σήμερα, για την εποχή της πανδημίας και κάθε πανδημίας. Μέσα σε ένα ερημικό περιβάλλον μιας κατεστραμμένης γης, ο Σάμιουελ Μπέκετ στέκεται πάνω από τις έρημες πόλεις και την έρημη ζωή μας (τα έρημα θέατρα) και ρίχνει το σαρκαστικό του βλέμμα μέσα από τα μάτια της Ουίνι και του Ουίλι. Τα κακόμοιρα πλάσματά του, χωμένα μέχρι το λαιμό στον τάφο, συνεχίζουν να ζουν, να μιλούν, να ασχολούνται με τις καθημερινές ασήμαντες ασχολίες τους και να ελπίζουν μέσα σε μία βασανιστική και αέναη... αναμονή. Ο λόγος τους σαρκαστικός και κωμικός φέρνει γέλια και δάκρυα.

Η δράση στο αριστούργημα του Μπέκετ θα εγκατασταθεί στο χώρο των θεατών οι οποίοι (66 συνολικά ενώ έχει δικαίωμα σύμφωνα με τη χωρητικότητά του για 90 θεατές) θα καθίσουν σε θέσεις πάνω στη σκηνή. Το layout του θεάτρου αντιστρέφεται λοιπόν και με αυτές τις αλλαγές το κοινό θα δεχτεί μια νέα θεατρική ματιά και εμπειρία.

Συντελεστές: Σκηνικά και κοστούμια: Μίκα Πανάγου. Μουσική: Κώστας Χαριτάτος. Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Ζέρβας. Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Θάνου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20.30. Ηλεκτρονική πώληση στο www.viva.gr