ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ
Παρουσιάζει τις 32 σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν
Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020

Το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ επιστρέφει από σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πιανιστική μουσική του Μπετόβεν - με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού - από 23 Οκτώβρη έως 7 Νοέμβρη στην Εναλλακτική Σκηνή και στην αίθουσα «Στ. Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εντεκα αναγνωρισμένοι Ελληνες πιανίστες σε πέντε βραδινά ρεσιτάλ (23, 30 και 31 Οκτώβρη, 6 και 7 Νοέμβρη) και τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι σολίστ σε απογευματινές συναυλίες (24, 30 και 31 Οκτώβρη, 7 Νοέμβρη) παρουσιάζουν τις 32 σονάτες για πιάνο του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη.

Το πρόγραμμα των συναυλιών στην Εναλλακτική Σκηνή συμπληρώνεται με μια ξεχωριστή συναυλία αύριο Σάββατο, η οποία περιλαμβάνει έργα για πιάνο του Γιώργου Κουμεντάκη με αναφορές στη μουσική του Μπετόβεν. Σολίστ ο Στέφανος Θωμόπουλος.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν έργα - παραγγελίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε πρώτη παρουσίαση. Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα ή με αναφορές στο έργο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Προπώληση εισιτηρίων: nationalopera.gr, ticketservices.gr, tickets.public.gr