Αποχαιρετισμός στα δύο παιδιά...
Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ της Σάμου για να πει το τελευταίο «αντίο» στον 17χρονο Αρη που έχασε τη ζωή του μαζί με την 15χρονη Κλαίρη όταν καταπλακώθηκαν από τον τοίχο που κατέρρευσε μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού για να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο μαθητή. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε, να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μη βρίσκουμε λόγια να σου πούμε (...) Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά, ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα», ανέφερε καθηγητής του 17χρονου στον επικήδειό του.

«Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», είπε ο πατέρας του άτυχου παιδιού βγαίνοντας από τον ναό και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Στην κηδεία του παραβρέθηκε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια.

Νωρίτερα, σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στον ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ της Σάμου η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και κάτοικοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στην μαθήτρια. Οι συμμαθητές και φίλοι της έφτασαν στον ναό ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς της αδικοχαμένης μαθήτριας.