Κινητοποίηση συνδικάτων στο υπουργείο Υγείας

Αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης

Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020

Αντιπροσωπείες των συνδικάτων έξω από το υπουργείο
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το απόγευμα, με όλα τα μέτρα προστασίας, αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, στο πλαίσιο της χτεσινής μέρας δράσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικά τους πανό η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων.

Παρευρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τα συνδικάτα κατήγγειλαν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, όπως και την προκλητική αδιαφορία της στις χιλιάδες σχετικές καταγγελίες από σωματεία και εργαζόμενους για το ζήτημα αυτό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα συνδικάτα ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία όμως αρνήθηκε - «γιατί είχε δουλειά»... - όπως αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των υγειονομικών.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, επισήμανε: «Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για εδώ που έχει φτάσει η πανδημία. Απαιτούμε άμεσα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, προσλήψεις προσωπικού και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα νοσοκομεία. Απαιτούμε η κυβέρνηση να μη βρει ευκαιρία τώρα και να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα το οποίο διαλύει εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Θα μας βρει απέναντι. Προετοιμάζουμε την απεργιακή μας απάντηση στις 26 Νοέμβρη».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Γ. Μυλωνάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, καμία πρόσληψη. Εχει οδηγήσει την κοινωνία σε ένα lockdown που μπορούσε να αποφευχθεί, έχει αφήσει την κοινωνία ανυπεράσπιστη και ανοχύρωτη. Ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται αυτήν την πανδημία για να περάσει κάθε αντεργατικό και κάθε αντιλαϊκό μέτρο». Ο γγ του ΕΚΑ, Κ. Κουλούρης, πρόσθεσε: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα μέτρα για τη δημόσια υγεία. Να πολλαπλασιάσει τις ΜΕΘ και να κάνει προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα έντασης της μάχης για την επιτυχία της απεργίας.