ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αθλητές

Κοινή ανακοίνωση των συνδέσμων παικτών βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο για τη διακοπή των πρωταθλημάτων

Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020

Eurokinissi

Σήμα κινδύνου για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα εκπέμπουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι σύνδεσμοι αθλητών του βόλεϊ (ΠΑΣΑΠ), της υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) και του χάντμπολ (ΠΣΑΧ). Η απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων των κορυφαίων κατηγοριών στα εν λόγω αθλήματα οδηγεί σε «στραγγαλισμό» τους αθλητές, επισημαίνουν οι σύνδεσμοι και ζητούν άμεση λύση προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις ή έστω οι προπονήσεις των σωματείων.

Στην κοινή ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι σύσσωμη η κοινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ένωσε τις δυνάμεις της, έβαλε πλάτη και έστειλε το μήνυμα για τη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Η νέα διακοπή όμως στα πρωταθλήματα επιπέδου Α1 στα ερασιτεχνικά αθλήματα», συνεχίζουν, «δημιουργεί ένα τεράστιο κλίμα αβεβαιότητας για το επαγγελματικό μέλλον δεκάδων αθλητών, ενώ θέτει εν αμφιβόλω τις επιδόσεις των Εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εκπέμπει "SOS" και οι αθλητές του κρέμονται από τις αποφάσεις των αρμοδίων, καθώς με την ισχύουσα κατάσταση οδεύουν προς μαζικό "στραγγαλισμό". Ζητούμε να βρεθεί άμεσα μία λύση προκειμένου να μπορέσουν οι αθλητές είτε να αγωνιστούν είτε να προπονούνται, ώστε να μη μείνουν ξανά σε περίοδο απραξίας, ενώ παράλληλα να μπορέσουν τα αθλητικά σωματεία να διατηρήσουν τη λειτουργία τους».

Νέο ιατρικό πρωτόκολλο από την ΕΣΑΠ

Η ΕΣΑΠ, διοργανώτρια της Volleyleague ανδρών, ανακοίνωσε ότι απέστειλε στο υπουργείο Υγείας νέο επικαιροποιημένο ιατρικό πρωτόκολλο, στα πρότυπα της Super League 1 και της Βasket League και το οποίο περιέχει πιστοποιημένους ελέγχους προσαρμοσμένους στις ανάγκες του πρωταθλήματος. Μ' αυτόν τον τρόπο, η ΕΣΑΠ για άλλη μια φορά ζητάει την επανέναρξη της Volleyleague.