Πολύμορφη δραστηριότητα σε συνοικίες της Αττικής
Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020

Πειραιάς
Ολη μέρα στο πόδι ήταν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική, με τα γραφεία του Κόμματος να είναι ανοιχτά από το πρωί, μεταφέροντας παντού το αγωνιστικό μήνυμα, με τραγούδια και ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα. Η πολύμορφη δραστηριότητα που ξεκίνησε περιλάμβανε καταθέσεις στεφάνων, εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις, αυτοκινητοπορείες και άλλες πρωτοβουλίες.

Ολη αυτή η δράση κορυφώθηκε το απόγευμα, με συγκεντρώσεις και μηχανοκίνητες πορείες, που μετατράπηκαν σε βήμα καταγγελίας του κατασταλτικού οργίου της κυβέρνησης.

Μαχητική ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και σπάζοντας στην πράξη την απαγόρευση της κυβέρνησης, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατήγγειλαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Στη σύντομη ομιλία του ο Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, Μανώλης Ραπανάκης, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά μηνύματα του Πολυτεχνείου, κάλεσε σε ένταση της λαϊκής πάλης, ενώ διαβάστηκε και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Περιστέρι, τιμώντας την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλλιθέα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, σε ένα ακόμα βήμα καταδίκης της αστυνομικής βίας και καταστολής.

Περιστέρι
Σε μια ακόμα ξεχωριστή δράση, στη Δυτική Αττική, μετά από πρωτοβουλία των Οργανώσεων της ΚΝΕ, 47 σχολεία της περιοχής στολίστηκαν με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, προς τιμήν της 47ης επετείου.

Πρόστιμα ακόμα και σε μηχανοκίνητη πορεία!

Πρόστιμα σε ...μηχανοκίνητη πορεία των ΚΟ του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία έκοψε χτες το απόγευμα η αστυνομία, σε συνέχεια του αυταρχικού παροξυσμού. Συγκεκριμένα, η μηχανοκίνητη πορεία του Κόμματος, που ενημέρωνε το λαό της περιοχής - τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα - σχετικά με τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, έγινε στόχος της αστυνομίας, η οποία καταλόγισε πρόστιμα, σε μια σαφή προσπάθεια να εμποδίσει την ενημέρωση του λαού.



Καλλιθέα