EUROBASKET 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Για το αποφασιστικό βήμα η Εθνική
Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020

Eurokinissi

Αισιόδοξος για την Εθνική εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενόψει των δύο νέων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Eurobasket 2022
Mε στόχο τη διατήρηση του αήττητου και την παραμονή στην κορυφή του ομίλου της η Εθνική ανδρών μετράει πλέον αντίστροφα για τις νέες υποχρεώσεις της στα προκριματικά για το Eurobasket 2022. Σημειώνεται πως η διοργάνωση επρόκειτο να διεξαχθεί το 2021, ωστόσο υπήρξε μετάθεση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία λόγω των όσων έχουν συμβεί με την πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη. Κάτι που επηρεάζει και τα προκριματικά της διοργάνωσης, με το δεύτερο «παράθυρο» να διεξάγεται με τη λεγόμενη πρακτική της ...φούσκας, όπου συγκεκριμένα στάδια σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν την έδρα των αγώνων.

Να κλειδώσει την πρόκριση

Η Εθνική βρίσκεται από προχτές στο Σαράγεβο, όπου θα παίξει κόντρα με Λετονία (27/11, 19.00) και Βουλγαρία (29/11, 19.00). Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα η Εθνική έχει 2 νίκες χάρη στις επιτυχίες της κόντρα σε Βουλγαρία και Βοσνία για την 1η και 2η αγωνιστική, κάτι που την έφερε στην κορυφή του ομίλου. Η συνέχιση του αήττητου στις δύο επόμενες αγωνιστικές θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείδωμα της πρόκρισης στην τελική φάση.

Αισιοδοξία για τον στόχο

Μιλώντας για τις νέες υποχρεώσεις της Εθνικής ανδρών ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων και των καλών εμφανίσεων που θα φέρουν την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης. Ωστόσο στάθηκε και στις ιδιαίτερες δυσκολίες που κρύβουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια λόγω των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν αυτήν την περίοδο. «Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο "παράθυρο"», σημείωσε. Εστιάζοντας στην αποστολή της Εθνικής και στην παρουσία νέων παικτών ο Ελληνας τεχνικός έδειξε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύνολο της ομάδας. Οπως είπε, χρέος των παλαιότερων είναι να βοηθήσουν τους καινούργιους να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Για τις αντιπάλους ανέφερε πως πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες που χρήζουν προσοχής αφού διαθέτουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες.

Η αποστολή της Εθνικής

Για μια ακόμη φορά σε υποχρέωση για τα «παράθυρα» της FIBA ο τεχνικός της Εθνικής είναι υποχρεωμένος να στερηθεί τις υπηρεσίες παικτών του ΝΒΑ και της Euroleague. Ετσι και πάλι επέλεξε ένα σύνολο από παίκτες των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος, με αρκετούς να δίνουν το «παρών» για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Την αποστολή της Εθνικής αποτελούν οι: Γιάννης Αγραβάνης (Μεσολόγγι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κακλαμανάκης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Mιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Δημήτρης Φλιώνης (Αρης).