«Κόσμε που να σε γυρίσω... » ο νέος δίσκος του Γιώργου Μεράντζα
Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020

«Κόσμε που να σε γυρίσω...» τιτλοφορείται ο νέος δίσκος του Γιώργου Μεράντζα, που κυκλοφορεί από την «Ogdoo Music Group».

Οπως σημειώνει ο ίδιος ο σπουδαίος ερμηνευτής: «Αν ήμουν ζωγράφος θα έκανα έναν πίνακα.

Ο δικός μου ήχος είναι η συμμετοχή μου ενάντια σ' αυτή τη βαρβαρότητα.

Τι ωραία εικόνα, να γεμίζει η Αλεξάνδρας με δεκάδες χιλιάδες, κυρίως νέους ανθρώπους με καθαρά πρόσωπα και αστραφτερά μάτια. Είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τις μεγάλες φωτιές του μέλλοντος που θα έρθουν. Θέλω να αφιερώσω τα τραγούδια αυτού του δίσκου στο πιο συγκλονιστικό πρόσωπο της εποχής μας. Στη γυναίκα - σύμβολο αγάπης, πίστης και αντοχής. Στην Μάγδα Φύσσα, τη μάνα όλων των παιδιών, που αν και μικρότερή μου είναι και δικιά μου μάνα...».

Τα τραγούδια του δίσκου υπογράφουν οι Βαγγέλης Βελώνιας και Δημήτρης Λέντζος. Επίσης, ένα είναι σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, «Οχτώβρης», που είχε γράψει ο μεγάλος μας ποιητής το 1935, ενώ ήταν εξόριστος στον Αη Στράτη, και ένα ακόμα σε ποίηση του Φώτη Αγγουλέ. Τη μουσική των τραγουδιών συνθέτουν οι Τάσος Γκρους, Παντελής Θαλασσινός, Ντάσο Κούρτι, Δημήτρης Σίντος, Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Μπάκουλης και Μανώλης Πάππος.

Να σημειωθεί ότι τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο, μια ξεχασμένη και εξαιρετικά δύσκολη πρακτική των χρυσών εποχών της δισκογραφίας, σύμφωνα με την οποία οι μουσικοί παίζουν όλοι μαζί και ο τραγουδιστής ερμηνεύει σε πραγματικό χρόνο, προσδίδοντας στο τελικό αποτέλεσμα μία ευδιάκριτη αμεσότητα που λείπει από τα σημερινά ηχογραφήματα.

Ο δίσκος «Κόσμε που να σε γυρίσω...», τίτλος που προέρχεται από στίχο του Βαγγέλη Βελώνια, κυκλοφορεί ψηφιακά από την «Ogdoo Music Group» και είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το cd θα βρίσκεται στις προθήκες όλων των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής όταν ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό. Μέχρι τότε μπορεί κανείς να το προμηθευτεί παραγγέλνοντάς το ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της «Ogdoo».