ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τηλεδιάσκεψη αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Εγινε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή και συμμετείχαν 12 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της περιοχής

Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ η περιφερειακή τηλεδιάσκεψη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, της περιοχής του Περσικού Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, με αφορμή και την 29η Νοέμβρη, Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, με θέμα «Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σταθερά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός του ΚΚΕ, συμμετείχαν τα εξής κόμματα: Ιορδανικό ΚΚ, Κόμμα Τουντέχ (Ιράν), ΚΚ Ισραήλ, ΑΚΕΛ (Κύπρος), Δημοκρατικό Προοδευτικό Βήμα Μπαχρέιν, Κόμμα Λαού της Παλαιστίνης, Παλαιστινιακό ΚΚ, Σουδανικό ΚΚ, Ενοποιημένο Συριακό ΚΚ, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Τουρκίας. Αποσπάσματα τόσο της εισαγωγικής ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, όσο και των παρεμβάσεων των κομμάτων παρουσιάστηκαν στον «Ριζοσπάστη» της 1/12.

Λόγω πληθώρας ύλης σε αυτό το φύλλο, η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα δημοσιευτεί στον επόμενο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».