Ζητούνται ... σωματοφύλακες
Σάββατο 12 Γενάρη 2002

Σκηνή από την περιπέτεια εποχής «Οι τρεις σωματοφύλακες»
Μια από τις καλύτερες χολιγουντιανές διασκευές του κλασικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι τρεις σωματοφύλακες» θα μεταδώσει σήμερα στις 15.15 η ΝΕΤ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζορτζ Σίντεϊ, ενώ η ταινία γυρίστηκε το 1948. Στο Παρίσι της προεπαναστατικής Γαλλίας ο νεαρός Ντ' Αρτανιάν ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και μπαίνει στη φρουρά των γενναίων σωματοφυλάκων του Λουδοβίκου 13ου. Οι ήρωες του έργου, Αθως, Πόρθος, Αραμις και Ντ' Αρτανιάν, θα σώσουν τον βασιλιά και τη βασίλισσα από τις δολοπλοκίες του ραδιούργου καρδινάλιου Ρισελιέ και της κόμισσας Ντε Γουίντερ, που στόχο έχουν την εκθρόνισή τους. Πρωταγωνιστεί ο Τζιν Κέλι, που με τις χορευτικές του δυνατότητες δίνει μια διαφορετική μορφή στις σκηνές δράσης. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Λάνα Τάρνερ, Τζουν Αλισον και Βαν Χέφλιν.

«Ζητείται πονηρός εγκέφαλος για... σεξ». Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Καρλ Ράινερ. Ενας επιστήμονας, που έχει εφεύρει μια νέα μέθοδο κρανιοχειρουργικής, μια μέρα χτυπάει με το αυτοκίνητό του μια νεαρή εκρηκτική γυναίκα, την Ντολόρες. Θα τη σώσει με τη νέα μέθοδό του και θα την παντρευτεί. Η Ντολόρες, όμως, ως σύζυγος εφαρμόζει μια ιδιόμορφη τακτική. Αρνείται επίμονα να δοθεί στον άνδρα της προφασιζόμενη φρικτούς πονοκεφάλους. Αντίθετα, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τον απατά με νεαρούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στη διάρκεια ενός επιστημονικού συνεδρίου στη Βιέννη, όπου το ζευγάρι κάνει και το μήνα του μέλιτος, τα προβλήματα θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Ο επιστήμονας θα ερωτευτεί έναν εγκέφαλο σε γυάλα και θα επιδιώξει να τον τοποθετήσει στο σώμα της γυναίκας του. Πρωταγωνιστούν οι Στιβ Μάρτιν και Κάθλιν Τέρνερ (ΝΕΤ, 22.00).

«Ράδιο Μόσχα». Ελληνική ταινία σκηνοθετημένη από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη. Μια Ρωσίδα στριπτιζέζ δουλεύει σ' ένα καμπαρέ της Αθήνας. Εκεί θα ζήσει μια περιπέτεια αφού θα τη διεκδικήσουν το αφεντικό της και ένας περιθωριακός βιολιστής. Μια μαύρη κωμωδία, με μελαγχολική ατμόσφαιρα και με σουρεαλιστικά στοιχεία. Παίζουν οι Χάρρυ Κλυνν, Σβετλάνα Πανκράτοβα, Μπλέιν Ρέινινγκερ και Ντίνος Ηλιόπουλος (ALPHA, 23.00).