ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κινητοποίηση την Πέμπτη ενάντια στην ένταση της καταστολής
Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020

Eurokinissi

«

Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια! Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης της δημόσιας Υγείας και της Εκπαίδευσης!» ζητούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που καλούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, της Σχολής Επιστημών Τροφίμων (ΣΕΤ) του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ αναφέρονται στις ανακοινώσεις των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου Πρυτάνεων, για ενίσχυση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια.

«Τόσο καιρό κυβέρνηση και πρυτάνεις δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για το πώς θα στηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, φορτώνοντας το βάρος στην πλάτη μας. Αντί για αυτό βγάζουν από τα "συρτάρια" μέτρα και σχέδια έτοιμα από καιρό, τα οποία οι φοιτητές με τους αγώνες μας ήδη έχουμε απορρίψει.

Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκες από αστυνομικούς, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές! Ούτε σκέψη για θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, για κάρτες εισόδου και "face control" στα Ιδρύματα!», σημειώνεται στην απόφαση των Συλλόγων, που προγραμματίζουν και κινητοποιήσεις στις πρυτανείες των ιδρυμάτων τους.