Το καλοκαιρί της Κέιτ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000

Ο Κερκ Ντάγκλας σε μια σκηνή απο την ταινία «Οργισμένοςγίγαντας» ( ΝEΤ 22.00)
«Το καλοκαίρι του έρωτά μας» σε σκηνοθεσία Πιρς Χάγκαρτ, που θα προβάλλει η ΝΕΤ στις 15.15, είναι μια ταινία, που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα η «Μηλιά», ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχει να παρουσιάσει η γαλλική φιλολογία. Η Μέγκαν, μια νέα γυναίκα, ζει με τη θεία της σε μια φάρμα μια ήσυχη ζωή. Μια μέρα όμως όλα θα αλλάξουν με μια ξένη παρουσία. Ο νέος δικηγόρος από το Λονδίνο, ο Φρανκ, τραυματίζεται στο πόδι καθώς πηδά ένα φράκτη. Η Μέγκαν τον περιποιείται και οι δυο νέοι συνδέονται, αλλά λαβώνονται από τα βέλη του έρωτα. Ομως ο γιος της θείας ζηλεύει, γιατί πάντα πίστευε ότι θα παντρευόταν την εξαδέλφη του, κάτι που άλλωστε του είχε υποσχεθεί η μητέρα του. Μια μέρα ο Φρανκ θα γίνει καλά και θα φύγει με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει, κάτι που δε θα γίνει, διότι θα γνωριστεί με μια άλλη κοπέλα. Με την Ιμογένη Σταμπς.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Οργισμένος γίγαντας» του Μπράιν ντε Πάλμα. Πρόκειται για ένα έργο φανταστικής κατασκοπίας παρ' όλο που ο όρος δεν είναι και πολύ δόκιμος, τον αποτολμούμε, ενώ θα πούμε δυο λόγια για την υπόθεση της ταινίας. Ενας νεαρός, ο Ρόμπιν Σάντζα, προικισμένος με έντονες ψυχικές τηλεκινητικές ικανότητες, περνάει τις διακοπές του σ' ένα μεσογειακό θέρετρο μαζί με τον πατέρα του Πίτερ, ανώτερο στέλεχος μυστικής υπηρεσίας, που ερευνά τα ψυχικά φαινόμενα. Συνωμοσίες, απάτες, ίντριγκες, σασπένς, αλλά και πολλή μεταφυσική χαρακτηρίζουν την ταινία. Με τον Κερκ Ντάγκλας.

Από το MEGA στις 00.30 «Πύρινη κόλαση» του Μάικλ Τάτσενερ. Πρόκειται για μια δραματική περιπέτεια που αφηγείται μερικές στιγμές από τη ζωή μιας γυναίκας, που είναι καταδικασμένη να ζει σε αναπηρική καρέκλα. Μια μέρα καθώς κάθεται- δεν έχει και τίποτε άλλο να κάνει- βλέπει με τα κιάλια της καπνούς σε ένα κατάφυτο λόφο. Ειδοποιεί την πυροσβεστική, η οποία σπεύδει στον τόπο της καταστροφής, η οποία καταφέρνει μέχρι το βράδυ να σβήσει την πυρκαγιά. Το επόμενο, όμως, πρωί δυνατοί άνεμοι αναζωπυρώνουν τη φωτιά και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας το καταπράσινο τοπίο γίνεται μια κατακόκκινη κόλαση. Στο κέντρο των επιχειρήσεων, ο διοικητής κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να συντονίσει το έργο των ανδρών του, οι οποίοι αμφιβάλλουν για τις ικανότητές του. Με την Τζιλ Κλέιμουπργκ και λε Βαρ Μπάρτον.

Τέλος, και πάλι από το MEGA 02.30 «Το όνομά μου είναι Κέιτ».

Μια όμορφη γυναίκα, η Κέιτ μοιάζει να τα έχει όλα: μια εκπληκτική καριέρα, μια ωραία οικογένεια, έναν αφοσιωμένο σύζυγο και ένα υπέροχο σπίτι. Ομως, κάτω από την επιφάνεια της ευτυχίας κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό. Η Κέιτ είναι αλκοολική και η υπέροχη ζωή της κινδυνεύει να διαλυθεί από στιγμή σε στιγμή. Μετά από πολλές πιέσεις δέχεται να μπει σ' ένα κέντρο αποτοξίνωσης, όπου θα ζήσει δραματικές στιγμές, αλλά που έχουν ως αποτέλεσμα να την οδηγήσουν στην αντιμετώπιση της αλήθειας, σχετικά με το πρόβλημά της. Με την Ντόνα Μιλς.