Επεσαν σοβάδες στο 20ό Δημοτικό Αχαρνών
Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020

Για άλλη μια φορά «έβρεξε σοβάδες» μέσα σε σχολείο, για άλλη μια φορά αυτό ήταν ένα σχολείο του Μενιδίου, το 20ό Δημοτικό Αχαρνών, και για άλλη μια φορά λέμε ευτυχώς που αυτό έγινε σε περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και δεν είχαμε τραυματισμούς...

Είναι «επιτακτική ανάγκη ο δήμος να αναλάβει την ευθύνη περιοδικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών», δηλώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», που καταγγέλλει το γεγονός και αναδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω της πλημμελούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων. Να σημειωθεί ότι έναν χρόνο πριν σημειώθηκε επίσης πτώση σοβάδων από τα στηθαία περιμετρικά του ίδιου κτιρίου.

«Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να μεριμνά για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Οι φωτογραφίες από το 20ό Δημ. Σχολείο είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος του ατυχήματος που θα μπορούσε να προκληθεί σε ώρα λειτουργίας του σχολικού προγράμματος. Η όποια ολιγωρία ή αμέλεια σε ό,τι αφορά την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και δεν ευσταθεί καμιά δικαιολογία», δηλώνει ο Σύλλογος «Σωκράτης» και απαιτεί άμεσα ο δήμος να προχωρήσει σε περιοδικούς ελέγχους όλων των σχολικών κτιρίων.