SUPER LEAGUE 1
Ποδαρικό για τίτλο ο Ολυμπιακός
Τρίτη 5 Γενάρη 2021

INTIME SPORTS

Νικώντας και την ΑΕΚ, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, ο Ολυμπιακός ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία
Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου έγινε ο Ολυμπιακός ήδη με το «καλημέρα» του β' γύρου της Super League 1, μετά την καθοριστική όσο και εμφατική νίκη του επί της ΑΕΚ με 3-0 στο Φάληρο για τη 14η αγωνιστική, πρώτη του νέου έτους. Με τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό με τις βαθμολογικές απώλειες Αρη και ΠΑΟΚ σε Λαμία και Λάρισα αντίστοιχα, οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν στη βαθμολογία από όλους τους διώκτες τους: +6 από τον Αρη, +7 από τον ΠΑΟΚ, +11 από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με χαρακτηριστική ευκολία, με την ατομική και ομαδική υπεροχή του να είναι εμφανής. Αρκεί να σημειωθεί ότι η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος έφτασε στο 70% υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 13' με τον Ελ Αραμπί και κατά τ' άλλα δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις, αλλά ούτε και απειλήθηκαν. Το δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον για 20 λεπτά, έμοιαζε να γίνεται και στην πράξη ντέρμπι, καθώς η ΑΕΚ αλλάζοντας διάταξη και ασκώντας πίεση από τον άξονα πλησίασε την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με τον Σιμόες και ιδίως με τον Μάνταλο, ο οποίος έχασε διπλή ευκαιρία με δοκάρι. Μέχρι εκεί ήταν όμως η «Ενωση»: Στο 68' ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και έκανε το 2-0, πάλι με τον Ελ Αραμπί, χάρη σε ένα ακόμα αμυντικό λάθος της ΑΕΚ. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά.

Στη Λαμία η γηπεδούχος τοπική ομάδα έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Αρη και πήρε την πρώτη της φετινή νίκη, 2-0 με σκόρερ και των δύο γκολ τον Αραμπούλι (8' πέναλτι, 17'). Οι Θεσσαλονικείς, που από το 63' αγωνίστηκαν με 10 παίκτες λόγω αποβολήςτου Σούντγκρεν, είχαν δοκάρι με τον Γκάμα στο 79'.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΛ και έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι της κορυφής, αν και τα πράγματα παραλίγο να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα γι' αυτόν, καθώς οι γηπεδούχοι με γκολ του Πινάκα στο 69' και χάρη σε μια σειρά από επεμβάσεις του τερματοφύλακά τους, Νάγκι, προηγούνταν μέχρι και το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε εκείνο το σημείο όμως, και αφού προηγουμένως είχε χάσει σωρεία ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ «έσωσε την παρτίδα» με σκόρερ τον Βιεϊρίνια, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι.

Νέα απώλεια και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε ένα ματς που παραλίγο να αναβληθεί εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στους «πράσινους», οι οποίοι αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές. Το αποτέλεσμα αφήνει τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο πίσω στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου».

Από την άλλη, συνεχίζει ακάθεκτος ο Απόλλων Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της, περνώντας αυτή τη φορά από τα Γιάννενα, όπου νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ (Λισγάρας 7' αυτογκόλ - Φατιόν 43', Ιωαννίδης 73', Τσιλούλης 83').

Τη νίκη της αγωνιστικής, ίσως, πέτυχε ο Παναιτωλικός, που έχανε 1-0 από τον ΟΦΗ (Στάικος 55') μέχρι και τα τελευταία λεπτά αλλά μέσα σε ένα δίλεπτο (Μανθάτης 83', Λιάβας 85') έκανε εντυπωσιακή ανατροπή και επικράτησε με 2-1, παίρνοντας πολύτιμη ανάσα στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Στον Βόλο, τέλος, η τοπική ομάδα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο με γκολ του Περέα στο 36' και ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστάει η κάθε ομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανατροπή κορυφής για τον ΠΑΟΚ (2024-04-04 00:00:00.0)
Συνέχισαν στην κορυφή ΠΑΟ και ΑΕΚ (2023-04-06 00:00:00.0)
Ασταμάτητος ο ΠΑΟ, επιβλητική η ΑΕΚ (2022-10-11 00:00:00.0)
Το «ερυθρόλευκο εξπρές» και οι Θεσσαλονικείς (2020-12-22 00:00:00.0)
«Φρένο» ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, κερδισμένος ο ΠΑΟΚ (2020-01-28 00:00:00.0)
Κερδισμένος ο Ολυμπιακός, με άγχος ο ΠΑΟΚ (2018-12-04 00:00:00.0)