ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
«Επικίνδυνες» αποστολές

Η ΑΕΚ αγωνίζεται στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Αρη, με σκοπό να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Κρίσιμες «μάχες» και για την έξοδο στο Κόρατς

Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000

Κανονικά θα δόσει το «παρών» στο Αλεξάνδρειο ο Κορωνιός, ενώ ο Ντικούδης παραμένει αμφίβολος
Μια από τις πιο δύσκολες εξόδους της πραγματοποιεί σήμερα η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΑΕΚ, που κοντράρεται στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη στο σημαντικότερο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής. Εκτός της «κιτρινόμαυρης μονομαχίας» ενδιαφέρον υπάρχει και σε δυο αλλά παιχνίδια, αφού τ' αποτέλεσμά τους θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τις ομάδες, που διεκδικούν έξοδο στο Κύπελλο Κόρατς. Συγκεκριμένα το Ηράκλειο θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο, ενώ η Νήαρ Ηστ φιλοξενεί το Περιστέρι.

Η μεγάλη αναμέτρηση της αγωνιστικής γίνεται σίγουρα στο Αλεξάνδρειο. Ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ σ' ένα παιχνίδι, που κανονικά θα είχε φαβορί τους Αθηναίους. Ομως οι τραυματισμοί τριών βασικών παικτών από την πλευρά των φιλοξενουμένων μπορεί ν' αποδειχτούν καθοριστικοί. Συγκεκριμένα εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντικούδη, που αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Ενωσης αυτή την περίοδο. Αντίθετα, η κατάσταση των Κορωνιού και Ο' Σάλιβαν δείχνει να βελτιώνεται. Στην πλευρά των γηπεδούχων τα προβλήματα φέτος είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Αρης ταλανίζεται από τη διοικητική αστάθεια. Παρ' όλα αυτά οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει ότι δε χαρίζονται σε κανένα και θα παίξουν για την αξιοπρέπειά τους. Με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τα κατάφεραν. θα τριτώσει, γι' αυτούς, το καλό;

Στην Κρήτη το Ηράκλειο και ο Πανιώνιος κοντράρονται για μια... θέση στο ήλιο (πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας). Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον αγώνα της Νήαρ Ηστ με το Περιστέρι. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός θα συντηρήσει τις δυνάμεις του κόντρα στον Σπόρτιγκ στο κλειστό της Γλυφάδας, Παναθηναϊκός και Μαρούσι αναμένεται να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα "σαν καλοί γείτονες", ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά δε θα αγχωθεί σε κάθοδό του στην Αθήνα, λόγω του δράματος του Εσπέρου και ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τη Δάφνη με... υποψία ντέρμπι.

Το πρόγραμμα: Σάββατο (18.00 Λίντο) Ηράκλειο-Πανιώνιος, (18.00 Ιβανώφειο) Ηρακλής-Δάφνη, (19.30 Γλυφάδα) Ολυμπιακός-Σπόρτιγκ, (19.30 Αλεξάνδρειο ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Αρης-ΑΕΚ. Κυριακή:(18.00 ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Μαρούσι (18.00 Καλλιθέα), Έσπερος-ΠΑΟΚ (19.15 Καισαριανή ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Νήαρ Ηστ-Περιστέρι.