Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα στα Γιάννενα
Κυριακή 20 Γενάρη 2002

Sportidea

Μεγάλο ματς θα γίνει στα Γιάννενα
Με το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννενα και του Αθηναϊκού να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα, συνεχίζεται σήμερα η «κούρσα» του πρωταθλήματος στη Β΄ Εθνική με τη 12η «στάση», που περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις.

Στο στάδιο των Ιωαννίνων, ο τοπικός ΠΑΣ υποδέχεται τον Αθηναϊκό. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» μετά την ισοπαλία, που απέσπασε στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει την ομάδα του Βύρωνα. Ετσι, καθώς ο δρόμος για την κορυφή έχει πολλά εμπόδια ακόμα, η νίκη είναι το βασικό στοιχείο για μια καλή συνέχεια. Σημαντική βοήθεια, πάντως, αναμένεται να έχει από τους φίλους της, που θέλουν να δουν το σύλλογο των Ιωαννίνων να βρίσκεται ξανά στα... μεγάλα σαλόνια. Αυτός όμως είναι και ο πόθος των λίγων αλλά... καλών φίλων του Αθηναϊκού, που βλέπουν τον ιστορικό σύλλογο να έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς τη νέα χρονιά, μετά το 6-0 επί του Παναιγιάλειου. Ομως, η αναμέτρηση στη... λίμνη μπορεί να στερήσει πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δύσκολο έργο έχει ο Απόλλωνας Καλαμαριάς καθώς αντιμετωπίζει στον Πύργο τον Πανηλειακό. Οι Θεσσαλονικείς, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής με την Προοδευτική, θα κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς, για να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι έχουν στο πλευρό τους τους φίλους της ομάδας που τους έχουν βοηθήσει αρκετά στην έδρα τους και διατηρούν το αήττητο, κάτι που τους δίνει και το προβάδισμα για την επικράτηση.

Βουτιά στα δύσκολα και για την Προοδευτική, που αντιμετωπίζει στις Σέρρες την τοπική ομάδα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεφύγουν από τη μέση της βαθμολογίας και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με μια επιτυχία. Μια επιτυχία που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο σαν την Προοδευτική, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο... στρατόπεδο των «βυσσινί», μια απώλεια βαθμών ακόμα θα σημάνει συναγερμό καθώς οι υποψήφιοι για την πρώτη τετράδα είναι πολλοί.

Τέλος, στη Ριζούπολη, ο Απόλλωνας των χιλίων προβλημάτων φιλοξενεί την Καλλιθέα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιζητεί την επιτυχία για να ανέβει τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά καθώς η θέση που βρίσκεται δεν είναι και η καλύτερη. Από την άλλη, όμως, η Καλλιθέα δείχνει να βαδίζει σε πολύ σταθερά βήματα και οδεύει από επιτυχία σε επιτυχία. Παρόμοια έκβαση θέλουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι της ομάδας για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις του πίνακα.

Ολοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15.00.