Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση το ΚΥ Ζωγράφου

Διαμαρτυρία για τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό

Παρασκευή 22 Γενάρη 2021

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Με συνθήματα όπως «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις - Κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», πραγματοποιήθηκε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, από σωματεία και μαζικούς φορείς της πόλης.

Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, «το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, που ήταν ήδη υποστελεχωμένο, με βασικές ειδικότητες γιατρών να λείπουν, έγινε εμβολιαστικό κέντρο 12ωρης εξυπηρέτησης, χωρίς βέβαια πρόβλεψη για ενίσχυση του προσωπικού. Μόνο για τον εμβολιασμό χρειάζονται 18 γιατροί σε καθημερινή βάση. Ηδη δίνονται εντολές στα Κέντρα Υγείας τους επόμενους μήνες να ασχολούνται αποκλειστικά με τον εμβολιασμό και με τίποτα άλλο. Ποιος θα βλέπει τους ασθενείς για όλα τα άλλα χίλια μύρια προβλήματα της υγείας τους;».

Εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν με γιατρούς του Κέντρου Υγείας που μίλησαν για τις δυσκολίες που δημιουργούνται και ζητούν προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα, η ανακοίνωση των φορέων μοιράστηκε πλατιά σε κατοίκους και είχε θερμή ανταπόκριση. Οι περισσότεροι κάτοικοι δήλωσαν άγνοια για την εξέλιξη και εξέφραζαν τη συμφωνία τους με τις διεκδικήσεις.

Το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Ζωγράφου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου διεκδικούν: Να λειτουργήσει πλήρως το Κέντρο Υγείας σε 24ωρη βάση και με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται εδώ και χρόνια. Να υποδεχτεί και να υλοποιήσει την ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού μπροστά στην πανδημία, με όλο το επιπρόσθετο και αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται γι' αυτό, χωρίς αποσπάσεις από άλλες καίριες θέσεις.