21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ

Πανέτοιμες οι Οργανώσεις για τη μεγάλη πανεξόρμηση

Παρασκευή 29 Γενάρη 2021

Πανό στον Ταύρο Αττικής
«

Με τον "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις θα φτάσουμε παντού, σε χιλιάδες σπίτια και χώρους δουλειάς»: Αυτό διαμηνύουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και από αύριο Σάββατο ρίχνονται στη μεγάλη μάχη της διακίνησης της εφημερίδας μας που θα κυκλοφορήσει με ένθετο το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο. Η ανυπομονησία για την υποδοχή του σημαντικού αυτού κειμένου είναι διάχυτη στις Οργανώσεις, μπροστά στην εξόρμηση που οργανώνουν αλλά και στη μελέτη που θα ακολουθήσει.

Οι γειτονιές σε όλη τη χώρα στολίζονται με πανό και αφίσες που γνωστοποιούν στον εργατόκοσμο και στη νεολαία την κυκλοφορία των Θέσεων, αλλά και το σύνθημα του Συνεδρίου: «ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ - ΚΑΡΔΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ». Οι στόχοι της διακίνησης είναι από τους μεγαλύτερους των τελευταίων ετών. Παράλληλα, μια σειρά Οργανώσεις βάζουν άμιλλα μεταξύ τους για να καλλιεργηθεί μαχητικό και συλλογικό κλίμα για τις τρεις εξορμήσεις με τα κείμενα των Θέσεων.

Με αυταπάρνηση οργανώνεται η μάχη στην Κρήτη

Με ενθουσιασμό προετοιμάζονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ και στην Κρήτη για την υποδοχή των Θέσεων. Ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κρήτης, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» για τη μεγάλη αυτή μάχη:

Τα Γιάννενα προετοιμάζονται
«Το θετικό κλίμα και η έγκαιρη προετοιμασία μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι από τις πρώτες μέρες θα εξαντληθούν όλα τα φύλλα που έχουμε παραγγείλει.

Ηδη τα περισσότερα φύλλα είναι "κλεισμένα", ενώ γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος ότι ξεκινά η προσυνεδριακή περίοδος και ότι θα τους προμηθεύσουμε και τα τρία φύλλα του σαββατοκυριακάτικου "Ριζοσπάστη" με τα αντίστοιχα κείμενα για τις Θέσεις της ΚΕ.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προσπάθεια να φτάσουν οι Θέσεις σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υπογράψει το κείμενο υπογραφών ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική και στηρίζουν άλλα κόμματα, ωστόσο βλέπουν με θετικό μάτι τη δράση και τις θέσεις του Κόμματος αυτήν την περίοδο. Η προσαρμογή της δράσης μας στις συνθήκες της πανδημίας δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε και από τη μαζική εξόρμηση του "Ριζοσπάστη", τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Απ' άκρη σ' άκρη της Κρήτης οι Κομματικές Οργανώσεις οργανώνουν κλιμάκια που θα εξορμήσουν με τον "Ριζοσπάστη" σε λαϊκές συνοικίες των μεγάλων πόλεων και μεγάλα κεφαλοχώρια της υπαίθρου. Οπως επίσης στα μεγάλα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας των νομών, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων λόγω της πανδημίας, με τις τεράστιες ελλείψεις και την ηρωική προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού να ανταποκριθεί στις ανάγκες, μπαίνοντας ταυτόχρονα μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου. Καθώς επίσης σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, που βρέθηκαν κι αυτά στο μάτι του κυκλώνα όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας. Ενώ βέβαια έξω από το σχεδιασμό δεν θα μπορούσε να μείνει η βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου και μεγάλοι εργασιακοί χώροι, που συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά με βάση τα ανθυγιεινά "πρωτόκολλα" κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Σε αυτήν τη μάχη, λοιπόν, τα στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ θα είναι μπροστά με αυταπάρνηση για να γίνει το σύνθημα του 21ου Συνεδρίου πράξη, ξεκινώντας από την επιτυχημένη διακίνηση των Θέσεων».

Τη μεγαλύτερη διακίνηση στην Αττική φιλοδοξεί να κάνει ο Πειραιάς!

Να «αλωνίσουν» τον Πειραιά σχεδιάζουν οι Οργανώσεις του Κόμματος για τη διακίνηση των Θέσεων, σε μια πόλη όπου η επιτυχία της πανεξόρμησης έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού είναι η πόλη που φιλοξένησε την ίδρυση του ΚΚΕ.

Πεισμένοι ότι μπορούν να καταφέρουν μια πολύ μεγάλη διακίνηση, οι Πειραιώτες έχουν βάλει το μεγαλύτερο πλάνο σε όλη την ΚΟ Αττικής, πάνω από 3.500 φύλλα. Και όπως δηλώνει ο Μανώλης Ραπανάκης, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος: «Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς αυτός ο στόχος αρμόζει για τους κομμουνιστές που δρουν στην πόλη όπου γεννήθηκε το Κόμμα μας, στις γειτονιές όπου έγραψε ιστορία το εργατικό - λαϊκό κίνημα, στην πόλη όπου σήμερα εργάζονται και ζουν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαίοι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, όπου συγκεντρώνονται μεγάλοι και κρίσιμοι εργασιακοί χώροι.

Η αισιοδοξία μας πηγάζει από τους ισχυρούς δεσμούς με εργατικό - λαϊκό κόσμο, από το κύρος που έχει κατακτήσει το Κόμμα μας, οι κομμουνιστές μέσα από την πρωτοπόρα δράση στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Οι ΚΟΒ και οι Κομματικές Ομάδες εξασφαλίζουν τη διακίνηση των φύλλων με χαρτί και μολύβι, διαμορφώνουν συνεργεία εξόρμησης που από την Παρασκευή το απόγευμα θα εξορμήσουν στο λιμάνι, σε επιχειρήσεις και εργοστάσια, στα εμπορικά καταστήματα και σε εμπορικούς δρόμους, σε πάρκα, ελεύθερους χώρους, χώρους άθλησης, σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες. Κάποιες ΚΟΒ ήδη αναπροσαρμόζουν το πλάνο τους προς τα πάνω, εντοπίζοντας νέες δυνατότητες στην προσπάθεια αυτή.

Κρίσιμη δύναμη στη μάχη της διακίνησης είναι η ΤΟ της ΚΝΕ στον Πειραιά, τα μέλη και οι φίλοι της Νεολαίας του ΚΚΕ, που στο πλευρό του Κόμματος μπορούν να δώσουν πραγματικά νέα πνοή στην προσπάθειά μας, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη διείσδυση σε νέο ηλικιακά κόσμο, σε μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους. Να συμβάλουν στο πλευρό παλαιότερων και έμπειρων συντρόφων στη μαζική διακίνηση των Θέσεων σε εργατικό - λαϊκό κόσμο, στην πλατιά εξόρμηση σε χώρους όπου ζει και εργάζεται η νεολαία του Πειραιά».

Ολοι στη μάχη στη Στερεά!

«Στην τελική ευθεία προετοιμασίας διακίνησης των Θέσεων του 21ου Συνεδρίου μας, όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρουμε! Οι Θέσεις θα φτάσουν σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, επαγγελματία, αγρότισσα και αγρότη, νέα και νέο που βαδίζουμε μαζί στον καθημερινό αγώνα σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης, γειτονιά», μας λέει η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, για τη μάχη που οργανώνεται:

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή σχεδιάζουμε, οργανώνουμε σε κάθε ΚΟΒ πώς θα φτάσουμε παντού... και ο κατάλογος όλο και μεγαλώνει! Γιατί μεγαλώνουν οι δυνατότητες να στερεώσουμε δεσμούς, να ανοίξουμε δρόμους συζήτησης, προβληματισμού και δράσης, να αποκτήσουμε επικοινωνία με ακόμα περισσότερους σε κρίσιμους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, σε μεγάλες πόλεις. Δυναμώνουν εστίες διεκδίκησης και αντίστασης εργαζομένων σε χώρους δουλειάς, στα Μεταλλεία Φωκίδας, στον "Μιμίκο", σε νοσοκομεία, σχολεία, ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται. Είναι περισσότεροι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες που αναγνωρίζουν το ΚΚΕ ως εγγύηση, δύναμη που πρέπει να απλώσει σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης και γειτονιάς. Είναι περισσότεροι οι φοιτητές, οι μαθητές που για πρώτη φορά βγαίνουν στο προσκήνιο, στον αγώνα για τη μόρφωση και την υγεία τους, και έχουν ανάγκη να μάθουν, να συζητήσουν, να σκεφτούν για τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, της οργανωμένης δράσης. Είναι πολλοί αυτοί που αναγνωρίζουν την υπεροχή των θέσεων και της δράσης του Κόμματος, ακόμα κι αν διστάζουν να μπουν πιο μαχητικά και δραστήρια οι ίδιοι στο κίνημα. Οι Θέσεις του Συνεδρίου μας μπορούν για όλους αυτούς να αποτελέσουν έδαφος σκέψης, προβληματισμού, να βρουν σε αυτές απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν, να τους τροφοδοτήσουν με γνώση και αντοχή για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Ο "Ριζοσπάστης" θα εμφανιστεί και θα κυκλοφορήσει σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, εργοστάσια, εργατικές συνοικίες, πόλεις και χωριά μαζί με το κάλεσμα των κομμουνιστών για να οργανωθούν η δράση, η συζήτηση και η διεκδίκηση του λαού την ώρα που αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα Covid στην περιοχή, οι χώροι δουλειάς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να είναι πλήρως εκτεθειμένοι και την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία της περιοχής να είναι σχεδόν διαλυτική. Ο λαός και η νεολαία απαιτείται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ολοι στη μάχη, οργανώνοντας μεγάλο πολιτικό άνοιγμα και κάλεσμα δράσης, διεκδίκησης και οργάνωσης στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Στερεάς».