ΚΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Τελευταίο αντίο» στον σύντροφο Γιώργο Ταϊρίδη
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021

Με μεγάλη θλίψη, σε στενό συγγενικό και συντροφικό κύκλο λόγω πανδημίας, ειπώθηκε χτες στο Νεκροταφείο του Μενιδίου το «τελευταίο αντίο» στον σύντροφο Γιώργο Ταϊρίδη, που «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Ταϊρίδης γεννήθηκε το 1941 και από τα 14 του βγήκε στο μεροκάματο δουλεύοντας στην οικοδομή. Στα μέσα του 1970 ήρθε σε επαφή με το Κόμμα και το 1978 οργανώθηκε στην ΚΟΒ Οικοδόμων στην Καλλιθέα. Το 1984 εξελέγη στη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Καλλιθέας.

Το 1994 μετακόμισε στο Μενίδι και συνδέθηκε με την ΚΟΒ Οικοδόμων Μενιδίου. Το 1999 ως συνταξιούχος περνάει στην ΚΟ της συνοικίας, και για κάποια χρόνια διατελεί Γραμματέας στην ΚΟΒ Μενιδίου.

Οπως αναφέρει η ΚΟ αποχαιρετώντας τον σ. Γιώργο, «σπίτι το σπίτι με τον "Ριζοσπάστη" μαζί με άλλους συντρόφους διεύρυνε τον κύκλο των φίλων των Κόμματος. Ακόμα και το τελευταίο διάστημα, που δεν μπορούσε να συμμετέχει στις εξορμήσεις λόγω της υγείας του, έπαιρνε τηλέφωνο για να σιγουρέψει πως ο "Ριζοσπάστης" θα φτάσει στον κόσμο μας, γιατί όπως έλεγε "δεν πρέπει να αργούμε σύντροφοι, οι οπαδοί του Κόμματος περιμένουν να πάρουν τον «Ρίζο», περιμένουν να μάθουν τα νέα, να συζητήσουν μαζί μας"».

Το 1999 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μενιδίου, στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος μέχρι το 2014.

Οι Κομματικές Οργανώσεις του Μενιδίου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του συντρόφου.