ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 20 Γενάρη 2002

Μανωλία Δαρανδουλάκη
Φωτ.

Στις 14 Γενάρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος και πατέρας ΤΑΣΟΣ ΒΛΑΧΟΣ.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η συντρόφισσά του Χρυσούλα

Τα παιδιά του Γιώργος, Εριφίλη - Ηλίας

Ο εγγονός του Σπάρτακος

* * *

Προσφορά για στελέχη της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ: Στη μνήμη των στελεχών της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Πορφύρη), ΕΛΕΝΗΣ ΑΔΑΜΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ, ο Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», ως δεύτερη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση 100.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος αδερφός μου ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ πέθανε πρόωρα, στα 60 χρόνια του, στις 21 Οκτώβρη 2001 στη Γερμανία, όπου επί 35 χρόνια έζησε, δούλεψε, έκανε οικογένεια και αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις του στην υπόθεση του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Γι' αυτό και αγαπήθηκε από χιλιάδες Ελληνες, Γερμανούς και άλλους εργάτες.

Στη μνήμη του προσφέρω 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Σούλα Γαβριηλίδου-Κατσιφαράκη

Επαμεινώνδας Κωστούδης
Οικογένειες Ειρήνης Γαβριηλίδου και Γεωργίου Γαβριηλίδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από 3 μήνες στα 67 χρόνια του, τα αδέρφια του Κωνσταντίνος, Γεώργιος, Ιωάννης και Βάϊος Τσαρουχάς προσφέρουν στην ΚΟ Καρδίτσας, μέσω ΚΟΒ Παλιουρίου, για την Οικονομική Εξόρμηση 80.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μας ΜΗΤΣΟΥ και 4 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μητέρας μας ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 40.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής» για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ζήσης, Βαρβάρα, Βασίλης και Γιώργος

* * *

ΦΩΤ.

Στις 13 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε για την αντιστασιακή δράση του και το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε δυο φορές. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1978. Ζούσε στο χωριό του Καμπάνι Κιλκίς.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρίκα και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Διαμαντούλα Κωστούδη
* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε 51.000 δρχ. στη ΝΕ Αχαΐας.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, η κόρη του Μαίρη πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση 30.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 22 Γενάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΣΑΓΚΡΑΣΟΥΛΗ από το Καστράκι Καλαμπάκας. Ηταν κομμουνιστής, ο οποίος παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ιουλία Τσαγκρασούλη

* * *

ΦΩΤ.

Στις 15 Δεκέμβρη 2001 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής - μέλος του ΚΚΕ για 22 χρόνια ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΕΤΕΝΤΖΙΔΗΣ. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και υπηρέτησε με συνέπεια τον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Πατρίδας Βέροιας πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ημαθίας 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 5 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από τα δραστήρια μέλη της ΚΟΒ του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη Κολοβού και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιώργος Σκλαβούνος
* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥΛΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΩΣ ΚΡΟΥΣΗ προσφέρουμε 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεϊγύ Πατησίων.

Παναγιώτης και Λουκία Πουλή

* * *

φωτ.

Ο Νίκος και η Μαριάνθη Χαλεπλή προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας, 70.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη της κόρης τους ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΧΑΛΕΠΛΗ, η οποία «χάθηκε» πρόωρα το 1963 στην Τασκένδη.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του του ΗΛΙΑ ΧΟΥΡΜΠΕΛΙΑΔΗ, η σύζυγός του Αναστασία Χουρμπελιάδου και η αδελφή του Ανδρομάχη Τσατσοπούλου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 50.000 δρχ., μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΝΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΑΒΒΑ και ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και των αδερφών μας ΝΙΚΟΥ, ΣΟΦΙΑΣ, ΑΝΝΑΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, ΜΑΡΩΣ, ΤΙΜΟΘΕΟΥ, ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΝΙΚΟΛΑΚΗ, ΘΥΜΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, ΚΩΣΤΑ, ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης 500.000 δρχ.

Πέτρος Πετρίδης
Σωτήρης και Χρυσούλα Κωστοπούλου

* * *

Ο Θόδωρος Κοσμίδης (Φιλώτας) προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη των αγωνιστών που γνώρισε στο Βόλο από το 1946 ως το 1951: ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΕΤΑΛΩΤΗ, ΦΟΙΒΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΒΥΡΩΝΑ, ΘΑΝΑΣΑΡΑ, ΚΟΣΜΑ από τη Μεταμόρφωση και του ΓΙΑΝΝΗ ΑΪΔΙΝΙΔΗ (Τέμπου).

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μου ΜΑΝΩΛΙΑΣ ΔΑΡΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι στις 26 Σεπτέμβρη 2000, προσφέρω για την ονομαστική γιορτή της, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης, 15.000 δρχ.

Ανδρέας Δαρανδουλάκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου και συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΑΤΣΗ και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, που έγινε στις 19 Δεκέμβρη 2001, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων της ΚΟ Αθήνας 15.000 δρχ.

Οικογένεια Κώστα Λιαπάτη - Γεωργίας Νιάρχου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 52 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μας αδελφού ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥΤΗ. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1929 στην Καρδίτσα. Στέλεχος της ΕΠΟΝ στην Κατοχή, στις 12 Δεκέμβρη 1948, όταν ο ΔΣΕ κατέλαβε την Καρδίτσα, ακολούθησε τα τμήματά του και κατατάχτηκε στο τάγμα Πρίκου.

Χρίστος Μαρκούτης
Σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησιού, στις 19 Γενάρη 1949, στη θέση Φυλάκιο Δεξαμενής, πολεμώντας ηρωικά.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Αποστόλης Μαρκούτης, μέλος του ΔΣ της ΝΕ ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των εξαδέλφων μου ΚΛΗΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΚΑΔΗ, των συγγαμπρών μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη της αγαπητής εξαδέλφης μου ΚΙΤΣΑΣ Κερκάδη ΣΙΔΕΡΙΔΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας 28.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Συμεών Τίρχας

* * *

Στη μνήμη των θείων μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς επίσης στη μνήμη της θείας μας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΧΛΑΠΑΝΙΔΗ, αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος, προσφέρουμε 12.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βασίλης Τίρχας - Αντιγόνη Σδρούλια

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΑ, προσφέρω στη μνήμη του 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Λάρισας.

Ευαγγελία Γιώτα

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ, από το χωριό Καλαφατιώνες Κέρκυρας, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, διέθεσε όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Δημήτρης Τόλιος
Μετά την Απελευθέρωση υπέστη διώξεις από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς. Από τη χούντα των συνταγματαρχών εξορίστηκε στα Γιούρα, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία του και να οδηγηθεί στο θάνατο.

Θα είναι πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και την αγορά Γραφείων της ΚΟ Κέρκυρας.

Η γυναίκα του Χρυσάνθη Σκλαβούνου

Ο γιος του Μάκης Σκλαβούνος

* * *

Φωτ.3

Στις 30 Νοέμβρη 2001 έφυγε για πάντα από κοντά μας η αγαπημένη μας ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ, το γένος Κωστούδη. Θα μας μείνει αξέχαστο το γλυκό χαμόγελό της και η μεγάλη αισιοδοξία της με την οποία αντιμετώπιζε τις δυσκολίες στη ζωή της. Από μικρή, μαζί με όλη την οικογένειά της, στον αγώνα κατά των κατακτητών, στην Κατοχή. Τα επόμενα χρόνια αγωνίζεται σκληρά για να μεγαλώσει ολομόναχη το μονάκριβο γιο της, αντιμετωπίζοντας διώξεις και εξορίες. Και όλα αυτά χωρίς να λυγίσει στις πιέσεις της Ασφάλειας να υπογράψει την περιβόητη δήλωση.

Μετά ήρθαν οι αρρώστιες και απανωτά τα προβλήματα στους ώμους μιας γυναίκας μόνης. Αλλά η Σοφία τα ξεπερνούσε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην αυριανή μέρα.

Στη μνήμη της και στη μνήμη των αδελφών της ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ και ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στελεχών του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 40.000 δρχ.

Μήτσος Καραπάνος
Αγλαΐα και Αγγελική Κωστούδη

Στη μνήμη της προσφέρω 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Ηλιούπολης.

Βαγγέλης Κωστούδης (Αλέξης)

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ Νικολάου ΤΟΛΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από την Κατερίνη, η γυναίκα του Ξανθίπη Τόλιου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της πολυαγαπημένης αδελφής μας ΤΟΥΛΑΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου 150 ΕΥΡΩ.

Οικογένεια Αθανάσιου Καρλαύτη



Τηλέμαχος Γαβριηλίδης


Τούλα Καρλαύτη


Γιώργος Τσιάτσης


Βασίλης Κούτρας


Περσεφόνη Ντούπη


Μήτσος Ντούπης