ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και η Ηλεία στις 28 του Γενάρη

Ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση που έγινε στον Πύργο

Παρασκευή 18 Γενάρη 2002

Από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις στον Πύργο
Μετά τη Μεσσηνία, την Αχαΐα και οι αγρότες της Ηλείας αποφάσισαν ομόφωνα - στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας που έγινε στον Πύργο - τη συνέχιση του αγώνα, με ημέρα έναρξης, την ημέρα του νέου γύρου των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων στις 28 Γενάρη, όπως αυτή αποφασίστηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στα Φάρσαλα.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε αυτή τη φορά στο Λατίφι της Αμαλιάδας, όπου στις 11 π.μ. θα συγκεντρωθούν οι αγρότες - επί της εθνικής οδού - με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, συνεχίζοντας το σκληρό αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Επιβεβαιώνοντας το πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στον Παλαμά, στη σύσκεψη προστέθηκε στο πλαίσιο των αιτημάτων η άμεση αποζημίωση της παραγωγής με βάση την πραγματική ζημιά στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία.

Μέχρι την ημέρα που τα τρακτέρ και τα μηχανήματα των αγροτών θα κατακλύσουν την Εθνική οδό, τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, των διοικήσεων των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων θα προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά του νομού για να ενημερώσουν και να ξεσηκώσουν την αγροτιά για τους αγώνες που ακολουθούν.

Παράλληλα σήμερα Παρασκευή συνεδριάζει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο του Αργους η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του νομού της ΠΑΣΥ, ενώ τη σκυτάλη των αποφάσεων για την κάθοδο των αγροτών στους δρόμους του αγώνα, αναμένεται να λάβουν εντός των ημερών και οι υπόλοιπες Συντονιστικές Επιτροπές Αγροτών, στις πρωτεύουσες των νομών του Μοριά.