«Επεσαν οι μάσκες»

Εισήγηση για απεργία μέσα στο Φλεβάρη από τη ΔΟΕ στις Γενικές Συνελεύσεις, με πλαίσιο που ουσιαστικά αποδέχεται το νομοσχέδιο. Στη βάση απευθύνεται η ΕΣΑΚ ΔΕΕ

Παρασκευή 18 Γενάρη 2002

Με πρόταση για 24ωρη απεργία ή άλλης μορφής κινητοποίηση μέσα στο Φλεβάρη απευθύνεται το ΔΣ της ΔΟΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των Διδασκαλικών Συλλόγων, με μία εισήγηση που διαμόρφωσαν χτες από κοινού ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σε συναινετική κατεύθυνση, αποδεχόμενες ουσιαστικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της αξιολόγησης-χειραγώγησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απευθύνεται για μια ακόμα φορά στη βάση των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι «αποκαλύφθηκε η ταύτιση του δικομματισμού, παρά τους προσωρινούς ελιγμούς τους στην πρόσφατη επιτυχημένη απεργία και στη ΔΟΕ».

Οπως σημειώνει σε δήλωσή του, με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, Θ. Γκεσούλης, «δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτές οι δυνάμεις θα πάλευαν για την αποτροπή αυτών των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών ή για την κατάργησή τους στην πράξη. Ως ΕΣΑΚ δεν είχαμε τις αυταπάτες που είχαν άλλες δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΟΕ, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών συμμαχώντας με τις ηγεσίες του συμβιβασμού και της υποταγής». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η ψήφιση από τη ΔΑΚΕ της πρότασης της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για την απεργία στις 15 του Γενάρη, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποδεικνύεται «τακτικός ελιγμός», κάτω από την πίεση της βάσης.

«Εκτιμούμε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση η βάση του κλάδου επιβάλλεται να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Η απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί από τα κάτω, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες και στη λογική της υποταγής», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα καταψηφίζοντας την εισήγηση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ και υπερψηφίζοντας την αγωνιστική πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για 24ωρη απεργία στις 31 του Γενάρη και νέα 48ωρη στις 13 και 14 του Φλεβάρη με Ολομέλεια προέδρων στις 16/2 με κύρια αιτήματα την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση και μέτρα για την ακύρωσή του στην πράξη, την υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, την ουσιαστική αύξηση των αποδοχών κλπ.

«Μπορούμε με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με επιτροπές αγώνα και μαζικές αγωνιστικές συντονισμένες πρωτοβουλίες, που θα συναντώνται στην ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, να αποτρέψουμε τα όποια αντιλαϊκά μέτρα και σχεδιασμούς», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, και «να ακυρώσουμε στην πράξη το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφος με ταξικό προσανατολισμό (2002-11-01 00:00:00.0)
Χωρίς αγωνιστικές αποφάσεις (2002-07-02 00:00:00.0)
Σήμερα συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου (2002-01-17 00:00:00.0)
Με πρόταση για απεργίες απευθύνεται στους διδασκαλικούς συλλόγους (1999-12-23 00:00:00.0)
Σήμερα η Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (1998-11-28 00:00:00.0)
Συζητούν για κοινές κινητοποιήσεις (1998-01-14 00:00:00.0)