Νέο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη

Τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο σταθμό μετρό «Ακρόπολη» καλούν σωματεία του Πολιτισμού

Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021

Νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνουν τη Δευτέρα 1 Μάρτη σωματεία από το χώρο του Πολιτισμού ενάντια στον «τρομονόμο στην τέχνη», που βάζει τις βάσεις για φίμωση του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου στο χώρο του οπτικοακουστικού. Οι σχετικές διατάξεις ενσωματώθηκαν στην ελληνική νομοθεσία με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο «Λιβάνιου», ενώ με τις ίδιες διατάξεις του ευρωενωσιακού νομοθετικού οπλοστασίου, «περί υποκίνησης σε βία ή μίσος», συνελήφθη στην Ισπανία ο ράπερ Pablo Hasel και πρόκειται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών, επειδή πρόσβαλε τη μοναρχία.

«Εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στις μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην Ισπανία, θα έρθει και η σειρά μας», δηλώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που καλούν στην κινητοποίηση της Δευτέρας, στις 12 το μεσημέρι, στο σταθμό μετρό «Ακρόπολη». Από εκεί θα καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην ισπανική πρεσβεία και μετά θα καταθέσουν τις χιλιάδες υπογραφές καταδίκης του νέου τρομονόμου που έχουν συγκεντρώσει στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Αμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και άρση των κατηγοριών εναντίον του. Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το εκτρωματικό άρθρο 8 του νόμου Λιβάνιου. Να καταργηθεί συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει λογοκρισία στην Τέχνη. Συνολική κατάργηση του τρομονόμου και όλου του «αντιτρομοκρατικού» νομοθετικού πλαισίου που στοχοποιεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων. Να αλλάξει ο ποινικός κώδικας συνολικά, που ρίχνει στα μαλακά την κακοποίηση από εργοδότη.