ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΗΒΑΣ
Πάρτε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς!
Τετάρτη 24 Μάρτη 2021

Αμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Θήβας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής απαίτησαν σωματεία και φορείς με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Θήβας, καταγγέλλοντας την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και την αξιοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση ως «ευκαιρία» για νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε κάτω από συνεχή βροχή, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, Γιώτα Λεμπέση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μετά από ένα χρόνο το Νοσοκομείο Θήβας δεν έχει ενισχυθεί με κανέναν γιατρό, οι προσλήψεις νοσηλευτών ήταν ελάχιστες και οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά ακραίες καταστάσεις και δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής τους καθημερινά.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Eurodrip», Γιώργο Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στα δεκάδες κρούσματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα σε χώρους δουλειάς της περιοχής, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες εκατοντάδες μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια, επισημαίνοντας ότι τα όποια μέτρα πάρθηκαν ήταν κάτω από την πίεση των σωματείων και αναντίστοιχα της κατάστασης και των αναγκών. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τις θυσίες των εργαζομένων για να πάρει μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των δομών Υγείας, δεν προχωρά στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας ακόμη και κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αλλά αντίθετα αξιοποιεί την πανδημία για να προωθήσει περαιτέρω αντεργατικά μέτρα και παράλληλα εφάρμοσε την καταστολή για να «σβήσει» κάθε φωνή διεκδίκησης και αντίστασης.

Σε Αγρίνιο και Χανιά

Συμβολική κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Ιδρυμα έκανε χτες το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης, διεκδικώντας την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Παρέμβαση στις υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), στα τμήματα Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης, έκαναν χτες τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Κατασκευών του νομού Χανίων. Τα σωματεία διεκδικούν μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να μπορεί να διενεργεί σχετικούς ελέγχους.