ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με θλίψη αποχαιρετά τον σ. Ερωτόκριτο Ποταμιάνο
Σάββατο 17 Απρίλη 2021 - Κυριακή 18 Απρίλη 2021

Με μεγάλη θλίψη η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά και οι Κομματικές Οργανώσεις Κορυδαλλού του ΚΚΕ αποχαιρετούν τον σύντροφο Ερωτόκριτο Ποταμιάνο, που «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 97 ετών. Εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα παιδιά, στα εγγόνια και στα δισέγγονά του, αναφέροντας για τη ζωή και τη δράση του:

«Ο σ. Ερωτόκριτος γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Ανωμεριά της Κεφαλονιάς από βιοπαλαιστές γονείς. Ερχεται σε επαφή με το ΚΚΕ από τον κομμουνιστή δάσκαλό του, ο οποίος έκανε μαθήματα παράνομα στα παιδιά του χωριού, καθώς το σχολείο το είχε κλείσει η δικτατορία Μεταξά. Λίγο μετά αναγκάζεται να φύγει για την Πάτρα και κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει την οικογένειά του. Πρωτοστατεί ύστερα στη δημιουργία σωματείου οδηγών του Πειραιά, συλλαμβάνεται την περίοδο της χούντας και εξορίζεται στη Γυάρο και στη Λέρο, αφήνοντας πίσω την γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. Υπερασπίζεται τα ιδανικά του Κόμματος και δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας, ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Στη διάσπαση, στα χρόνια 1989 - 1991, αταλάντευτα υπερασπίστηκε τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του Κόμματος. Υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΣΑ, πρωτοστάτησε να ενοποιηθούν οι Ομοσπονδίες ΤΣΑ και ΤΕΒΕ, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Πειραιά και Νήσων ΟΑΕΕ μέχρι πέρυσι, και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος αποχαιρετούν τον σ. Ερωτόκριτο, μεταφέροντας τα δικά του πρόσφατα λόγια σε σημείωμα προς το Κόμμα: «Θεωρώ τιμή μου που είμαι και έγινα κομμουνιστής, μέχρι σήμερα ό,τι ήταν δυνατό να κάμω το έκαμα (...) Καλή δουλειά σύντροφοι και καλό συνέδριο για το λαό μας και για το καλό όλου του εργατικού κόσμου».