ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «INVITE AE»
Με επιτυχία και η χτεσινή στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα
Τετάρτη 28 Απρίλη 2021

Σε νέα τετράωρη στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εργολαβική εταιρεία «Invite AE», συνεχίζοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και την έγκαιρη πληρωμή της μισθοδοσίας τους κάθε μήνα. Η συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση ήταν μεγάλη, ενώ είχε προηγηθεί την περασμένη βδομάδα επιτυχημένη 24ωρη απεργία. Δίπλα στα αιτήματα για την καταβολή των δεδουλευμένων και του Δώρου Πάσχα, οι εργαζόμενοι έχουν προσθέσει και την απαίτηση να ακυρωθεί η εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους που έγινε τη μέρα της απεργίας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αφού το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στη συγκεκριμένη εργολαβική απασχολείται στις τεχνικές υπηρεσίες μιας σειράς νοσοκομείων, όπως σε ΚΑΤ, «Σισμανόγλειο», «Ιπποκράτειο», «Αλεξάνδρα», «Ελενα», «Αγιο Σάββα», «Ελπίς», «Σωτηρία» κ.α., για τεχνικές υπηρεσίες (ηλεκτρολόγοι, συντηρητές κ.ά.) αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία απλήρωτους. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Πέμπτη, στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τρεις τεχνικοί παραιτήθηκαν λόγω της καθυστέρησης των δεδουλευμένων, ενώ ο τέταρτος όταν ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να πάει στη δουλειά γιατί «δεν έχει λεφτά ούτε για εισιτήριο», απολύθηκε...

Μάλιστα, στον «Ευαγγελισμό» οι εργολαβικοί αγγίζουν το 80% του προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις καλύπτουν βασικές ανάγκες για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Εκτός από το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων, τη στάση εργασίας στήριξαν με αποφάσεις τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ενώ συμμετείχαν και εργαζόμενοι εργολαβικών τεχνικών από το «Σισμανόγλειο», το «Αλεξάνδρα» και το «Ιπποκράτειο». Επίσης, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό». Σε ένδειξη αλληλεγγύης συμμετείχαν στη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας «UNISON», που απασχολεί εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε κοινοπραξία με την «Invite». Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 6 Μάη και προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 8 Μάη διαδηλώνουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2019-04-20 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (2017-12-22 00:00:00.0)
Στον «Ευαγγελισμό» (2017-03-05 00:00:00.0)
Κινητοποίηση εργολαβικών των νοσοκομείων (2017-02-15 00:00:00.0)
Στο πλευρό των εργολαβικών στην Καθαριότητα (2016-07-09 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε «Ευαγγελισμό» - «Σισμανόγλειο» (2011-06-04 00:00:00.0)