ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων

Σχόλιο για το περιορισμένο άνοιγμα των εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων

Πέμπτη 29 Απρίλη 2021

Την ανάγκη να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για έναρξη όλων των εργαστηρίων και πρακτικών ασκήσεων και για το άνοιγμα των σχολών τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για μερική επανέναρξη πρακτικών, κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων.

Αναλυτικά η ΕΓ του ΜΑΣ αναφέρει:

«Κάτω από την πίεση του δίκαιου αγώνα μας, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη διενέργεια με φυσική παρουσία, για τους φοιτητές του τελευταίου έτους και τους επί πτυχίω, των πρακτικών ασκήσεων από 10 Μάη και των εργαστηριακών ασκήσεων από 15 Μάη. Από 15 Μάη θα ξεκινήσουν διά ζώσης και οι κλινικές ασκήσεις για τους φοιτητές του 5ου και 6ου έτους και τους επί πτυχίω στις Ιατρικές Σχολές.

Από την ανακοίνωση του υπουργείου, όμως, απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στους φοιτητές του 1ου, του 2ου και του 3ου έτους σπουδών, αλλά και του 4ου, των Ιατρικών Σχολών! Για άλλη μια φορά το υπουργείο κάνει λες και οι φοιτητές αυτοί δεν υπάρχουν, λες και δεν έχουν δικαίωμα και ανάγκη για διά ζώσης εργαστήρια, κλινικές και πρακτικές. Η κοροϊδία δεν έχει όρια!

Το ίδιο άφαντη είναι η παραμικρή αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλιστεί η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που επικαλείται το υπουργείο! Για άλλη μια φορά η ευθύνη μετακυλίεται στις πλάτες των φοιτητών και των Ιδρυμάτων, με κίνδυνο μάλιστα ακόμα και το περιορισμένο άνοιγμα που ανακοινώθηκε να σκοντάψει σε εμπόδια λόγω έλλειψης καθηγητών, υποδομών και χρηματοδότησης».

Το ΜΑΣ απαιτεί από την κυβέρνηση: