ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΣΤ - ΕΕΤΕ
Δεν βρήκαν άλλη μέρα;

Καταγγέλλουν την πολιτική απόφαση να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στους χώρους του Μουσείου τη μέρα της πανεργατικής απεργίας

Πέμπτη 6 Μάη 2021

Eurokinissi

Τη σημερινή μέρα, μέρα πανεργατικής απεργίας, αποφάσισε - στα κρυφά - η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) την πραγματοποίηση φιέστας για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ στους χώρους του Μουσείου, παρά την έγκαιρη ενημέρωση που είχε για τη συμμετοχή του σωματείου στην απεργία.

Τη συγκεκριμένη απόφαση καταγγέλλουν τόσο το Σωματείο του ΕΜΣΤ όσο και ο ζωγράφος Παναγιώτης (Τάκης) Βαρελάς, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) στο ΔΣ του ΕΜΣΤ.

Ο Τ. Βαρελάς σε ανοιχτή επιστολή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της κυβέρνησης, του υπουργείου Πολιτισμού και της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΜΣΤ να υποστηρίξουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης της ΕΕ χωρίς να αλλάξουν την ημερομηνία για την επομένη της Πρωτομαγιάς «σημαίνει ότι ετοιμάζεται απεργοσπαστικός μηχανισμός διαχείρισης των τεχνικών υπηρεσιών του ΕΜΣΤ με ανάθεση εργασιών σε εργολαβικές εταιρείες security, αλλά και τεχνικών υπηρεσιών στήριξης της εκδήλωσης». Αναφέρει ότι ως εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ στο ΔΣ του ΕΜΣΤ πρότεινε αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης, όταν το ΕΜΣΤ θα βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία, όμως, όπως σημειώνει, «φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αμαυρώσει και την Πρωτομαγιά και το ΕΜΣΤ, κουνώντας αλαζονικά το δάχτυλο στην εργατική τάξη που σηκώνει ανάστημα γονατισμένη και έγκλειστη εν μέσω πανδημίας να απεργεί και να διεκδικεί το δικαίωμα στη ζωή. Στο ΕΜΣΤ, η κυβέρνηση και η ΕΕ θα τιμήσουν στις 6 Μάη τα 40 χρόνια εξαθλίωσης των λαών της Ευρώπης και της χώρας μας».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «με γνώμονα το σεβασμό στους νεκρούς της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και με δεδομένη την αλληλεγγύη μου στους αγώνες της, θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση του ΔΣ του ΕΜΣΤ όσο και της κυβέρνησης να αμαυρώσουν την Πρωτομαγιάτικη γιορτή των εργαζομένων στις 6 Μάη διοργανώνοντας φιέστα στο ΕΜΣΤ για τα 40 χρόνια της εισόδου της χώρας στην ΕΕ και τους καλώ έστω και την τελευταία στιγμή να την ακυρώσουν».