ΚΙΛΚΙΣ
Ο Γ. Φαχουρίδης υποψήφιος δήμαρχος
Παρασκευή 25 Γενάρη 2002

Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Φαχουρίδης, θα είναι ο νέος υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης «Συνεργασία για το Κιλκίς». Η ανακήρυξή του έγινε το βράδυ της Τετάρτης μέσα από μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Τον νέο επικεφαλής της Κίνησης παρουσίασε ο επί δύο τετραετίες επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, Λ. Τριανταφυλλίδης. Παρουσιάζοντας τις θέσεις της δημοτικής κίνησης ο Γ. Φαχουρίδης διευκρίνισε πως «σ' αυτήν έχουν θέση συμπολίτες από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, που είναι αποφασισμένοι σε τοπικό επίπεδο να ορθώσουν ανάστημα στην παραπέρα μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αντιλαϊκό μηχανισμό εξυπηρέτησης συμφερόντων».

«Είναι σίγουρο πως θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί και τώρα η ψήφος του λαού για να επιδοκιμαστεί η πολιτική που εφαρμόζεται», σημείωσε και πρόσθεσε πως γι' αυτό, «το θέμα δεν είναι να περιορίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη διαχείριση στο δήμο, με διαφάνεια, να βρούμε δήμαρχο τίμιο και ικανό, αλλά δήμαρχο που θα είναι αποφασισμένος να οργανώσει την πάλη απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, όλος ο λαός. Που θα έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο χωρίς συμβιβασμούς».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η δημοτική κίνηση «Συνεργασία για το Κιλκίς», θα διευρυνθεί με νέες συσπειρώσεις. Θα τη στηρίξουν πολλοί άνθρωποι που προβληματίζονται με τη σημερινή κατάσταση και θέλουν να συμπαραταχτούν μαζί της στην προσπάθεια αλλαγής της εφαρμοζόμενης πολιτικής, σε όφελος του λαού.

Ο Γ. Φαχουρίδης γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του Συλλόγου Μηχανικών του Κιλκίς από το 1988. Τη διετία 1991 - 1992 εκλέχτηκε πρόεδρος στο Σύλλογο Μηχανικών - Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του Κιλκίς.