ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Νέα έφοδος για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής

Ξεκινάει αύριο η πανελλαδική κινητοποίηση, με τα τρακτέρ να βγαίνουν στις εθνικές οδούς και σε πόλεις, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη

Κυριακή 27 Γενάρη 2002

Αγωνιστικά μετερίζια κατά μήκος της «ραχοκοκαλιάς» της Ελλάδας στήνουν οι αγρότες, ξεκινώντας αύριο μια νέα, σκληρή μάχη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Βγαίνοντας με τα τρακτέρ της οργής και του αγώνα στις εθνικές οδούς και σε πλατείες των πόλεων από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, οι ξωμάχοι θ' απαιτήσουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα πολλά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα στείλουν το μήνυμα πως η αγροτιά αντιπαλεύει την πολιτική ξεκληρίσματός της και θα επιβάλει μια άλλη πολιτική, που θα διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα, θα εξασφαλίζει την αγροτική απασχόληση και θα αναπτύσσει παραγωγικά την αγροτική οικονομία για την ικανοποίηση των σύγχρονων διατροφικών και καταναλωτικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Στη νέα μάχη για το ψωμί και για το δίκιο, που αρχίζουν οι αγρότες όλης της χώρας, δεν είναι μόνοι τους. Συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους θα είναι οι άλλοι εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι, οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι συνταξιούχοι. Γιατί ο αγώνας της αγροτιάς αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα, καθώς κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός αντίπαλος η αντιλαϊκή πολιτική, κοινός στόχος η ανατροπή της.


Και σ' αυτή την κινητοποίηση οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλους τους εκφραστές, τους διαχειριστές και τα κάθε λογής στηρίγματα της αντιαγροτικής πολιτικής. Απέναντί τους δε θα είναι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης - εκτός, βεβαίως, από το ΚΚΕ - που συμφωνούν, επί της ουσίας, με την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εναντίον τους θα στραφούν και οι ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, καθώς και η πλειοψηφία των ΜΜΕ που ανήκουν σε ισχυρούς της οικονομίας.

Εχει, όμως, η μαχόμενη αγροτιά τη δυνατότητα ν' αντέξει στις πολύπλευρες και πολύμορφες πιέσεις που θα δεχτεί στον αγώνα της, καθώς τη δύναμή τους οι ξωμάχοι αντλούν από τη γη τους και το δίκιο τους. Φυλάσσοντας «ως κόρη οφθαλμού» την ενότητα, οργανώνοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα με τις κάθε φορά πιο αποτελεσματικές μορφές πάλης και εξασφαλίζοντας την όσο το δυνατόν ενεργότερη συμπαράσταση των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι αγρότες μπορούν να πετύχουν, αυτή τη φορά, πολύ περισσότερους από τους άμεσους στόχους και, ταυτόχρονα, να πλησιάσουν πιο κοντά στο βασικό σκοπό τους, που είναι η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται...






ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ