«Οι λαοί η μόνη υπερδύναμη»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό χτες στα Προπύλαια, μετά από κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ

Παρασκευή 25 Γενάρη 2002

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στον παλαιστινιακό λαό, εξέφρασαν χθες το απόγευμα πλήθος Αθηναίων, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν στη συνέχεια στη Βουλή. Υπερασπίστηκαν, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν τη δική τους πατρίδα. Παράλληλα, καταδίκασαν την κυβέρνηση Σαρόν, που - με την ανοχή και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ - δολοφονεί αμάχους και καταστρατηγεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

«Ο λαός μας αντιμετωπίζει τα τελειότερα όπλα και την τελευταία "λέξη" της τεχνολογίας, μόνο με τα στήθια του...». Τα λόγια αυτά του Ισμέτ Σάμπρι, εκπροσώπου της παλαιστινιακής Πρεσβείας, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στα παλαιστινιακά εδάφη. Σημείωσε πως ΗΠΑ και ΕΕ είναι συνένοχοι στο έγκλημα, όπως συμμέτοχος είναι και όποιος δεν το καταγγέλλει. «Η παρουσία σας», κατέληξε, «έχει μεγάλη σημασία για εμάς, μιας και ελπίζουμε του χρόνου να γιορτάσουμε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος».

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευ. Μαχαίρας, έθεσε τρεις άξονες για το σκοπό της χθεσινής συγκέντρωσης: Να ζητηθεί από τον ΟΗΕ και τη λεγόμενη Διεθνή Κοινότητα να πάψουν να αδιαφορούν για την τραγωδία του παλαιστινιακού λαού. Να ευαισθητοποιηθούν οι λαοί της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων, ώστε να εκφράσουν και αυτοί την αλληλεγγύη τους. Να ενισχυθεί η φιλειρηνική μερίδα του ισραηλινού λαού, που με συχνές και τολμηρές εκδηλώσεις ζητά από την κυβέρνησή του να σταματήσει την εγκληματική βία.


Πίσω από τον Σαρόν και την κυβέρνηση του Ισραήλ, βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ, σημείωσε, τέλος, ο Θ. Παπαμάργαρης, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ. Τόνισε, επίσης, πως ο στόχος της γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων, που πρόσφατα εξαπολύθηκε, ήταν να δεχτεί ο λαός την πρόταση «ειρήνης» του Ισραήλ, με την οποία καταπατούνται όλες οι συνθήκες του ΟΗΕ. Θα γίνει προσπάθεια, κατέληξε, ώστε το επόμενο βήμα, των διοργανωτών της χθεσινής συγκέντρωσης, να είναι η επίσκεψη μιας διακομματικής επιτροπής στα Κατεχόμενα.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στη Βουλή, όπου εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ κατέθεσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης, με κεντρικό σύνθημα «να τερματιστεί η ισραηλινή τρομοκρατία».

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, ο Δημ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα (2018-05-15 00:00:00.0)
Επίσκεψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (2009-02-04 00:00:00.0)
Να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα (2008-03-05 00:00:00.0)
Τέσσερα χρόνια Ιντιφάντα (2004-09-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης (2001-12-13 00:00:00.0)
Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (2001-09-06 00:00:00.0)