ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σωματεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης 18 Μάη

Σάββατο 15 Μάη 2021 - Κυριακή 16 Μάη 2021

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνουν ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με πρώτο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο την Τρίτη 18/5, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με πανό και συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» και «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά, τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά», καταδίκασαν τα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ να καταργήσουν το 8ωρο, να επιβάλουν 10ωρη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες, να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία σε δεκάδες κλάδους και να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι των σωματείων συναντήθηκαν με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασαν την απαίτηση των εργαζομένων η κυβέρνηση να μην καταθέσει - να αποσύρει το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Τα σωματεία απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στον λαό της πόλης και στους φορείς του, προκειμένου να υψώσει τείχος αντίστασης στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια, ενώ στο πλαίσιο της παγκινητοποίησης για το συλλαλητήριο στις 18/5, προγραμματίζονται: Το Σάββατο 15/5, μαζικές εξορμήσεις στην πόλη από τις 11 π.μ., και από τις 7 μ.μ. πικετοφορίες από την πλατεία Ευόσμου και τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Την Κυριακή 16/5, στις 6 μ.μ., παρέμβαση στην παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Ενημερωτικές εξορμήσεις θα πραγματοποιήσει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα και την Τρίτη. Για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, διοργανώνει σύσκεψη στις 20/5, στις 7 μ.μ. στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, και καλεί σε συμμετοχή όλα τα σωματεία του κλάδου των Κατασκευών.

Τέλος, μαζική εξόρμηση και κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας εργατικά σωματεία της πόλης, για την ενημέρωση των Καβαλιωτών γύρω από το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.