ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέες κινητοποιήσεις για την Υγεία

Απαιτούν την ενίσχυση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου και των δημόσιων δομών ΠΦΥ της περιοχής

Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021

Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν το Σάββατο 22/5, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου Μεγάρων, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, απαιτώντας την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και του ΓΝΕ «Θριάσιο», με επείγουσες προλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων και τη δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων σε Νέα Πέραμο και Κινέτα. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός θα είναι την Τρίτη 1η Ιούνη, με νέα συγκέντρωση στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι:

Δίνοντας τη μεγάλη εικόνα στη Υγεία, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ότι «μειώθηκαν ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία κατά 1.680 άτομα το 2020 και η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες κατά 22 εκατ. ευρώ, ενώ αυξήθηκαν οι δικές μας ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη κατά 219 εκατ. ευρώ.

Αυτή η πολιτική είναι η αιτία που συστήματα Υγείας ακόμη και προηγμένων καπιταλιστικών χωρών κατέρρευσαν κάτω από το βάρος της επιδημίας ή μετατράπηκαν σε συστήματα υγείας "μιας νόσου", όπως συνέβη στη χώρα μας, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της θνησιμότητας από τις υπόλοιπες παθήσεις.

Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή και τη "συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας" που υποστηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της άρχουσας τάξης, είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και ασφαλιστικών εταιρειών, που τα κέρδη τους αυξήθηκαν μέσα στην επιδημία».