ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξεκίνησε προετοιμασία η Εθνική
Πέμπτη 3 Ιούνη 2021

Eurokinissi Sports

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπήκε από χτες η Εθνική ομάδα μπάσκετ
Ξεκίνησε χτες στο κλειστό του ΟΑΚΑ η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για το κρίσιμο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, το οποίο διεξάγεται από 23 έως 28 Ιούνη και στο οποίο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες Καναδούς, την Κίνα, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ουρουγουάη, για μια θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Ανάμεσα στους 12 παίκτες που κλήθηκαν για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας από τον Αμερικανό προπονητή της Εθνικής, Ρικ Πιτίνο, ασφαλώς δεσπόζει το όνομα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επέστρεψε σε αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά από 6 χρόνια. Ο 39χρονος γκαρντ δήλωσε περήφανος που θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της Εθνικής, χαρακτηρίζοντας ύψιστη τιμή τη συμμετοχή σε αυτή.

Κλήθηκαν επίσης οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Νίκος Χουγκάζ και Κωνσταντίνος Παπαδάκης, καθώς και αρκετοί από τους παίκτες που συμμετείχαν στα προκριματικά «παράθυρα» της FIBA.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Οσον αφορά το τεχνικό τιμ, δίπλα στον Πιτίνο θα βρεθούν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος (Ομοσπονδιακός τεχνικός στα προκριματικά) και οι προπονητές Ηλίας Παπαθεοδώρου, Σωτήρης Μανωλόπουλος και Νίκος Παππάς.