ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παρακαταθήκη η σημαντική συμμετοχή στην απεργία και οι μεγάλες συγκεντρώσεις

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία από μεγάλους χώρους δουλειάς

Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021

ΛΑΡΙΣΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα» έστειλε η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που οργάνωσαν τα σωματεία της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Εκεί ήταν οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, στη Βιομηχανία και στις Κατασκευές, που βλέπουν την εργοδοσία να «τεντώνει» τις ώρες εργασίας και τις υπερωρίες, οι καλλιτέχνες που «κυνηγάνε» εδώ και 15 μήνες ένα μεροκάματο, οι υγειονομικοί κ.α.

Τα σημάδια ότι θα «βουλιάξει» η πλατεία φάνηκαν από το πρωί, από τις απεργιακές φρουρές και τις εξορμήσεις που οργανώθηκαν σε δεκάδες εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, χώρους του δήμου και σχολεία. Η δράση και οι πρωτοβουλίες των σωματείων όλες τις προηγούμενες μέρες είχαν την αντανάκλασή τους στην καθολική συμμετοχή στην απεργία, εργαζομένων από το εργοτάξιο της «Αρμός», τις φαρμακαποθήκες. Αλλά και σε χώρους όπως η «alfa wood», ο «Παπαγιάννης», η «Ιντρακάτ», η «Σέλτερ», η CMC, ο «Λευκαδίτης» και αλλού, εκατοντάδες εργαζόμενοι αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και απήργησαν, κατέβηκαν μαζικά και οργανωμένα στην απεργιακή συγκέντρωση, μετατρέποντάς την σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Συγκέντρωση έγινε και στην Ελασσόνα, κόντρα στην υπονομευτική δράση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στον Βόλο, ξεχώρισε η συμμετοχή εργαζομένων από τον κλάδο του Μετάλλου. Η πλατεία Πανεπιστημίου γέμισε και την ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Στα Τρίκαλα, σημαντική ήταν η συμμετοχή των εργατών της ΦΑΓΕ στην απεργία, ενώ μαχητικό «παρών» έδωσαν και εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές. Μετά την κεντρική ομιλία, που έκανε η Κωνσταντίνα Παππή, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης που σταμάτησε έξω από το δημαρχείο, όπου εκπρόσωποι σωματείων ανάρτησαν πανό κατά των κατασχέσεων λογαριασμών από το δήμο.

Στην Καρδίτσα, καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία στα γιαπιά της πόλης, ενώ την ομιλία έκανε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.