Σε Μυτιλήνη και Χίο
Πέμπτη 17 Ιούνη 2021

...και στη Χίο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην πλατεία Σαπφούς, παρά τη βροχή που έπεφτε από το πρωί στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δούκας Πρωτόγυρος, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Φώτης Κολαράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου, η Σοφία Καζαμία, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών, ο Νίκος Χρυσάφης, μέλος της ΕΕ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θοδωρής Ασλανίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Ακολούθησε πορεία προς το λιμάνι σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς ναυτεργάτες, οι οποίοι από το πρωί έδιναν τη μάχη στους καταπέλτες των πλοίων, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εφοπλιστών που έκριναν την απεργία παράνομη. Η νέα δυναμική παρέμβαση στο λιμάνι της Μυτιλήνης απέτρεψε τον απογευματινό απόπλου του «Νήσος Ρόδος». Από την ντουντούκα των συγκεντρωμένων ακούστηκε κάλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι σε ετοιμότητα παρά τις διαβεβαιώσεις πως το πλοίο θα αναχωρήσει με τη λήξη της απεργίας.

Στη Χίο η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην είσοδο του δημαρχείου, όπου μίλησαν η Λία Αξιώτη, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, και ο Παναγιώτης Νικήτας, εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς του νησιού. Στη συγκέντρωση βγήκε και ...κούτα ενίσχυσης των «αναξιοπαθούντων» εφοπλιστών, ύστερα από την απαίτησή τους να χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση με νέο πακτωλό εκατ. ευρώ.



Η πορεία στη Μυτιλήνη...