ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δεκάδες σωματεία στήριξαν την απεργία
Πέμπτη 17 Ιούνη 2021

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην πόλη της Καλαμάτας, στην πλατεία 23ης Μάρτη. Από το πρωί το Σωματείο Οικοδόμων έδωσε τη μάχη στις πύλες του «COSTA NAVARINO», νεκρώνοντας τα εργοτάξια στον χώρο. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Χρύσα Καραντούσα, πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων, και ο Παναγιώτης Καράμπελας, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων.

Στον Πύργο η πρωινή απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου συμμετείχαν 18 σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από όλο τον νομό. Πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από την Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, τον Χρήστο Γαρίφαλο, πρόεδρο Σωματείου εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας, τον Θανάση Κατσίμπαλη, γενικό γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας, τον Νίκο Γκότση, πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα του Νομού Ηλείας, την Αναστασίου Στέλλα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Ζωή Τσάση, πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους εργαζόμενους να ξεκαθαρίζουν ότι «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» και «αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».



ΠΥΡΓΟΣ