ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας
Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021

Στο μήνυμα του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΚΕ, Γκ. Ζιουγκάνοφ, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ είναι ένα από τα παλαιότερα Κομμουνιστικά Κόμματα στον κόσμο, για πάνω από εκατό χρόνια υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων της χώρας του, τους εμπνέει στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης.

Το 21ο Συνέδριο του Κόμματος, που πραγματοποιείται σε μια σύνθετη επιδημιολογική και πολιτική κατάσταση, είναι, φυσικά, ένα ακόμα ορόσημο στο δρόμο της δύσκολης πάλης για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας νέου τύπου, ένα στάδιο επαλήθευσης της επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί και του καθορισμού νέων.

Η βαρύτατη οικονομική κρίση που έπληξε όλες τις χώρες χωρίς εξαίρεση, στις συνθήκες της πανδημίας, χτύπησε οδυνηρά τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, όξυνε πολλές κοινωνικές αντιφάσεις και απαίτησε άμεση δράση.

(...) Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημειώνει με ικανοποίηση ότι, παρά τη σύνθετη κοινωνικοοικονομική κατάσταση και τη βίαιη αντίσταση της αστικής τάξης, οι Ελληνες κομμουνιστές, βαδίζοντας στην πρωτοπορία των πλατιών λαϊκών μαζών, αντεπεξήλθαν στους στόχους που είχαν θέσει και επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ως ηγετικής και καθοδηγητικής δύναμης του προλεταριάτου της Ελλάδας».