Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα
Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021

Στο μήνυμά της η ΚΕ του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ πραγματοποιείται σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση. Η επιδημία του κορονοϊού απέδειξε ότι ένα σύστημα που οικοδομήθηκε στην εξουσία του χρήματος δεν είναι σε θέση να προστατέψει τους ανθρώπους. Στις καπιταλιστικές χώρες τα βάρη της κρίσης μετατίθενται στους ώμους των εργαζομένων. Ο καπιταλιστικός κόσμος έχει βρεθεί σε βαθιά κρίση, πνευματική και ηθική.

Ο αγώνας για την ανακατανομή του κόσμου συνεχίζεται. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν τις πολεμικές εντάσεις. Ο κίνδυνος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου απειλεί τον κόσμο και ειδικότερα την Ευρώπη. (...) Κοινό καθήκον μας είναι να προπαγανδίσουμε στους εργαζόμενους τον σοσιαλισμό ως εναλλακτική λύση για την κοινωνική ανάπτυξη.

(...) Εμείς, οι Ούγγροι κομμουνιστές, είμαστε υπερήφανοι για το ότι εδώ και δεκαετίες αγωνιζόμαστε στην ίδια γραμμή με τους Ελληνες συντρόφους μας. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ελληνικός λαός και οι Ελληνες πατριώτες μπορούσαν να υπολογίζουν στη βοήθεια της σοσιαλιστικής Ουγγαρίας. Πολλοί από τους Ελληνες φίλους μας βρήκαν σε εμάς το δεύτερο σπίτι τους.

Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ουγγαρία, οι Ούγγροι κομμουνιστές μπορούσαν να στηριχθούν στη διεθνιστική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των Ελλήνων κομμουνιστών. Αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».