ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
«Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!»

Το Σάββατο 19/6 στις 20.30, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021

Με σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!», Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΑΕΙ πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο τα Φοιτητικά Φεστιβάλ τους.

Μεγάλο φοιτητικό αντάμωμα γίνεται στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα, όπου το Σάββατο 19/6 θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου, δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ που άρχισε από την Παρασκευή 18/6, έχει ως εξής:

19.00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα: «Ποτ Πουρί», «Echo», «Ζύμος και οι Κεραμιδόγατες».

20.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

23.30 Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο (σε επιμέλεια Πάνου Τσίτσικα).

Στο Φεστιβάλ πραγματοποιούνται τουρνουά σκακιού και κουίζ ερωτήσεων που επιμελήθηκε η ΠΟ Σπουδάζουσας. Στο χώρο υπάρχουν επίσης: Μπαρ, έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση που επιμελήθηκε η Φοιτητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ με θέμα τη συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη των αγώνων των φοιτητών.

Σε άλλες πόλεις

Στα Χανιά, οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 19 Ιούνη, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών και θα περιλαμβάνουν: Συναυλίες με τον Χρήστο Θηβαίο και με τους «Heming ways» και «Meridian Black». Ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος το Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρουσίαση ομαδικής εργασίας με θέμα «Αγώνας για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα». Συζήτηση με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Πράσινη Ανάπτυξη», όπου θα μιλήσει ο Αντρέας Ανδρονικάκης, υποψήφιος διδάκτορας και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Στο χώρο θα υπάρχουν έκθεση αφιερωμένη στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Αντίστοιχα στο Ηράκλειο, το Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται την Κυριακή 20 Ιούνη, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι (Ευκάλυπτος). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Ομιλία του Τζόνι Γκιολίκου, Γραμματέα του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Μουσικό αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων. Θεματικές συζητήσεις με τίτλους: «Η Υγεία στα χρόνια της πανδημίας και η προοπτική των αποφοίτων», «Επιστήμη και έρευνα: Από ποιον για ποιον;», «Δούλοι τον 21ο αιώνα ή ζωή με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής;».

Στον χώρο θα υπάρχουν: Εκθεση για τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, περίπτερο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στις 25 και 26 Ιούνη, η σκυτάλη θα περάσει στο Φοιτητικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση με θέμα «Η υγεία στο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα» και συναυλία με τους Adamo, «Φυγή», Friendzon και «Βουκολική Διαταραχή». Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!» και θα ακολουθήσουν μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία και συναυλία με τους «Blue Sicks Tease», «Πέλαγος» και BAiLDSA.

Ολο το διήμερο θα λειτουργούν έκθεση με θέμα «To πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας» όπως και θεματικές γωνιές ενημέρωσης, με συζητήσεις και workshops.