Πυρκαγιές στην Πάρο και αλλού
Τρίτη 29 Ιούνη 2021

Eurokinissi

Καμένες εκτάσεις στη νότια Πάρο
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Κόστος της Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούσαν και τη Δευτέρα να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις μεταξύ του χωριού Κόστος και του Προδρόμου, ενώ ο καπνός ήταν πολύ πυκνός και ορατός μέχρι τη Θήρα και την Ηρακλειά.

Στην περιοχή χτες το πρωί επιχειρούσαν 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Διοίκησης, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο.

Φωτιά ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι στη Βραυρώνα, η οποία ελέγχθηκε γρήγορα. Στον τόπο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με έξι οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, δυο αεροσκάφη και ελικόπτερο. Αλλη φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Αλυκή Θήβας. Κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο PZL και ελικόπτερο. Για την πυρκαγιά συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΥ Θηβών, άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση. Επίσης, συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΥ Κορίνθου ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε υπαίθριο χώρο, κοντά στο πεδίο βολής Κορίνθου. Για το περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.